Jak do léta zmírnit projevy celulitidy? Vyzkoušejte tipy a triky odborníků

Jak do léta zmírnit projevy celulitidy? Vyzkoušejte tipy a triky odborníků
Zdroj: Freepik.com
Celulitida trápí až 93 % všech žen, nehledě na zdravotní styl či postavu.Pořiďte si kartáč a daná místa si na sucho každý den masírujte. 
Vyzkoušejte produkty s retinolem, který napomáhá tvorbě kolagenu.
Na trhu najdeme spoustu krémů a olejů vhodných pro boj s celulitidou.+ 2 fotky+ 3 fotky

Neznáme ženu, která by se nechtěla definitivně zbavit celulitidy. Jenže je dobré si uvědomit, že bez ohledu na to, kolik krému si na nohy, břicho nebo zadek nanesete, doma ji prakticky nikdy zcela nezničíte. Přesto existuje pár triků a produktů, které její projevy zmírní a připraví vás na plavkovou sezónu 2021.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 19. 01. 2021 09:00

Celulitidu tvoří tukové buňky pod kůží, které mimochodem mají všichni – ať už zdravě jí a cvičí, nebo ne. Vaše pokožka se přirozeně prohýbá nebo svrašťuje. Proto je třeba na celulitidu pohlížet stejně jako na vrásky, je přirozená a má ji až 93 % žen. Není tak nic na tom, když celulitidu objevíte i na svém těle. Pokud vás ale trápí, že je viditelná až moc, přidejte do své beauty rutiny i následující.

Používejte masážní kartáč

Pokud chcete minimalizovat projevy celulitidy, masírujte si pokožku dřevěným kartáčem. Denní použití nastartuje lymfu, která napomáhá eliminovat různé toxiny. Ty mají totiž tendenci se hromadit v tukové vrstvě, což vede následně k celulitidě. Kartáčujte se vždy na sucho, ideálně předtím, než skočíte do sprchy. Po sprše nezapomeňte pokožku hydratovat.

Vyzkoušejte krém s retinolem

Kromě kartáčování přidejte i mazání krémem s retinolem. Takové krémy totiž napomáhají tvorbě kolagenu a pokožku vyhlazují. Pozor! Retinol činí pokožku citlivou na sluneční světlo. Pokud pak bude vaše kůže vystavena slunci, použijte poté ochranný krém s SPF faktorem.

Zázrak jménem kávový peeling

Jednou týdně si udělejte kávový peeling, který je neobyčejně účinný v boji proti celulitidě. A to hned na dvou frontách. Za prvé peelingové masírování stimuluje lymfu, a tím eliminuje vytváření tělu škodlivých látek. Za druhé káva obsahuje kofein, který dočasně napíná a zjemňuje pokožku.

Zdravý životní styl

Ano, ano. I aktivní životní styl, zdravá výživa a dostatek tekutin hrají svou roli. Zdravá strava vám celulitidu neodstraní, ale rozhodně ji ani nezhorší. Dostatek vody zní jako banální rada, pravdou ale je, že celulitida se může v dehydratovaném stavu jevit horší. Kůže je nedostatkem vody tenčí a slabší, a tudíž je celulitida víc viditelná.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články