Správné brýle dokážou zázraky: Při výběru je určující tvar obličeje

Správné brýle dokážou zázraky: Při výběru je určující tvar obličeje
Zdroj: Freepik.com
Oválnému obličeji bude slušet téměř cokoli.Pokud máte obličej kulatý, nebojte se vyzkoušet oválnější tvary.U čtvercového obličeje se rozhodně vyhněte hranatým obroučkám.Pokud máte srdíčkový obličej, rozhodně vyzkoušejte brýle pro „kočičí oči“.+ 2 fotky+ 3 fotky

Tvar vaší tváře je tím nejdůležitějším aspektem pro výběr správných brýlí. Takže než začnete vybírat, pořádně se prozkoumejte v zrcadle. Je váš obličej oválný, kulatý, čtvercový nebo má srdíčkový tvar? Podle čeho se rozhodnout?

Petra Čermáková
Petra Čermáková 15. 01. 2021 09:00

Brýle jsou součástí našeho vzhledu, a proto bychom se v nich měli cítit dobře. Pokud se právě rozhodujete ke koupi nových obrouček, rozhodně jim věnujte stejnou pozornost, jako když si vybíráte třeba oblečení.

Oválný obličej

Lidé s oválným obličejem mají jemně zaoblené čelo a bradu. Obličejové proporce jsou velmi vyvážené. Pokud je váš obličej oválný, můžete jásat. Budou vám slušet téměř všechny tvary brýlí. Při výběru ale doporučujeme jedno – rámečky brýlí by měly být o trochu širší, než je nejširší část vašeho obličeje.

Kulatý obličej

Lidé s kulatým obličejem mají často poměrné krátké a širší čelo. Jejich tváře jsou plné, brada je zaoblená s měkčími čelistmi. Paradoxně však vybírejte spíše kulatější rámy (nikoli však kulaté) a nesnažte se kulatý obličej rozbít ostře hranatými obroučkami.

Čtvercový obličej

Pokud máte hranatý obličej, délka i šířka vaší tváře je úměrná, linie čelisti je čtvercová s širší výraznější bradou. Obličej se tak jistě budete snažit opticky prodloužit a zjemnit své ostřejší rysy. Ideální jsou oválnější obroučky, které jsou širší než obličej. Rozhodně se ale vyhněte úzkým a hranatým brýlím.

Srdíčkový obličej

Srdíčkový obličej poznáte tak, že je čelo nejširší v horní polovině a pak směrem dolů se zužuje. Vypadá tak skutečně jako srdíčko. Nejvíce vám budou slušet takové obroučky, které jsou ještě širší než vaše čelo nebo mají výraznou linii u obočí. Zkuste tedy sáhnout po těch, které vytváří dojem „kočičích“ očí.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články