Škola líčení: Jak nanášet make-up a korektor? Vizážistka Diana vás provede líčením krok za krokem

Make-up lze nanášet štětcem, houbičkou nebo prsty. Štětcem docílíte středně velkého krytí. Je však třeba pomocí něho zapracovat make-up do pleti takzvaným vtlačováním, aby na pokožce nezůstaly tahy od štětce. Nezapomeňte vždycky make-up rozetřít lehce pod čelist na krk, aby zespodu obličeje nezůstala nerozpracované hrana. Houbičkou docílíme vyššího krytí a můžeme make-up následně i vrstvit. Houbičku si před použitím nezapomeňte vždycky pořádně namočit. Aplikací pomocí prstů dosáhnete nejpřirozenějšího výsledku.Miracle Pure Skin-Improving Foundation je prvním make-upem od Max Factor, který zároveň plní funkci péče o pleť. Max Factor, 439 KčLesku, dotyku a životu odolný make-up Max Factor Facefinity All Day Flawless 3-in-1 Foundation. Max Factor, 399 KčMake-up Facefinity Lasting Performance je vhodný pro ty, kteří chtějí dosáhnout přirozeně lehkého a jednotného krytí bez zbytečného zatížení. Max Factor, 399 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Také občas váháte, jak si správně nanést make-up a korektor, či nevíte, jaká řasenka by pro vás byla nejvhodnější? Web Lifee.cz proto ve spolupráci s vizážistkou Dianou Vitikačovou připravil nový projekt Škola líčení, ve kterém vám poradí se správnými postupy a prozradí vám ty nejlepší beauty triky.

Dana Klementová
Dana Klementová 08. 08. 2022 09:00

Která žena by netoužila po dokonalém a oslnivém vzhledu pleti? Vykouzlit perfektní make-up přitom nemusí být vždy snadné. S detailním videonávodem vám to nicméně půjde mnohem lépe. 

Škola líčení na webu Lifee.cz

Profesionální make-up artistka Diana Vitikačová se líčení věnuje od roku 2016. Za tu dobu se z mladé nadšenkyně, pro kterou je líčení koníčkem, stala profi vizážistka s bohatými zkušenostmi, o něž se nyní rozhodla podělit s našimi čtenáři. 

Web Lifee.cz ve spojení s Dianou přichází s novým projektem Škola líčení, ve kterém bude čtenářkám ukazovat nejrůznější beauty tipy a vychytávky, jak si mohou samy vytvořit dokonalé líčení. Hned v prvním díle vám Diana prozradí, jak nanášet make-up a korektor, abyste dosáhly dokonalého základu pro další kosmetické produkty, které se vám postupně budou představovat v dalších dílech.

Jak nanášet make-up a korektor?

„Aby make-up vypadal co nejlépe, je nejprve zapotřebí dopřát pleti důkladnou péči. Před nanesením make-upu je proto důležité pleť očistit, na což mnoho žen zapomíná,“ prozrazuje na úvod Diana. 

„Co se týče nejčastějších chyb při aplikaci make-upu, většina žen ho nanáší pouze na obličej. Aby ovšem líčení působilo skutečně přirozeně, je třeba make-up rozetřít i pod čelist na krk. Vyhnete se tím vzniku nevzhledné ostré hrany a líčení bude působit mnohem víc lichotivě. K aplikaci můžete využít štětec, houbičku, nebo prsty,“ upozorňuje Diana.

Dalším krokem je korektor, který mnoho žen nanáší na špatná místa nebo ve zbytečně silné vrstvě.Korektor je v malém množství vhodné nanést pod oči a na místa, která chceme projasnit. Obvykle tedy na nosoretní rýhy, bradu, kořen nosu a lehce i střed čela. Na závěr vše zafixujte pudrem, ale zbytečně to s ním nepřehánějte, ať si obličej udrží přirozeně svěží vzhled,“ uzavírá Diana povídání o líčení.

Make-upy pro všechny typy pleti

Co se týče kosmetických produktů, které můžete k líčení využít, záleží především na tom, jaký typ pleti máte a co od daného produktu očekáváte. Vizážistka Diana si vybrala kosmetiku od značky Max Factor.

Například ve videu použitý Max Factor Facefinity All Day Flawless 3-in-1 make-up má sílu zmatňujícího primeru, krycího korektoru, a navíc je dlouhotrvající. Má také SPF 20, které nás alespoň lehce chrání před slunečním zářením. Make-up je velmi odolný vůči dotykům ( přesto je lepší je se jich vyvarovat) a pleť se po něm opravdu dlouho neleskne. Snadno se roztírá, dlouho vydrží a je vhodný pro všechny typy pleti. Jeho finiš je matující a zvládá i silnější krytí. 

Pokud byste své pleti během líčení rádi dopřáli maximální péči, pak oceníte make-up Miracle Pure Skin-Improving Foundation, který je z 89 % tvořen ingrediencemi, které pečují o pleť. Má v sobě totiž kolagenový komplex, vitamin C a kyselinu hyaluronovou. Make-up byl navíc navržen tak, aby oživil vzhled suché a unavené pleti, a zároveň ji nijak nezatížil. Jeho složení zaručuje až 24hodinovou hydrataci a napomáhá zpevnění pleti ve spojení s denní péčí o pokožku. Finiš tohoto make-upu je rozjasňující a krytí lehčí.

Pro všechny, kteří bojují s nechtěným obtiskáváním make-upu, je zde make-up Facefinity Lasting Performance. Ten zajistí přirozeně lehké a jednotné krytí, aniž by pleť zbytečně zatížil. Je nejen odolný vůči dotyku, ale také potu, takže se dá nosit i pod rouškou a neobtiskne se. Jeho finiš je semi-matný a krytí střední. 

Nezapomínejte na korektor a pudr

Make-upem to ovšem nekončí a následně přichází na řadu korektor a pudr. Dlouhotrvající korektor Max Factor Facefinity All Day Flawless vás svou silou krytí zbaví tmavých kruhů, zarudnutí i jiných barevných nesrovnalostí. Vysoké krytí a celodenní výdrž dělá z tohoto korektoru absolutní nezbytnost.

Na závěr nezapomeňte použít pudr, který celé líčení nádherně zafixuje. Například pudr Max Factor Creme Puff sjednotí barevný tón pleti, dodá jí sametový efekt, a navíc absorbuje nadbytečný maz bez vysoušení pleti. Pudr se vyplatí přidat do kabelky, abyste během dne měly možnost upravit krytí čela, nosu či brady, které se začínají lesknout jako první.

Pokud i vás zajímá, jak správně nanášet make-up a korektor, a docílit tak bezchybného looku, prohlédněte si naši fotogalerii, kde na vás čeká přesný postup.

Související články

Další články