Fakta, která jste o kyselině hyaluronové ještě nevěděli: Umí bojovat i s dermatitidou a akné

Jak používat kyselinu hyaluronovou a co je její největší benefit? Tato fakta jste možná nevěděli
Zdroj: Freepik
Noční krém s kombinací peptidů, kyseliny hyaluronové a bambuckého másla. KĒORY Young, 2390 KčHydratační sérum pro citlivou pleť BIODERMA. Elnino, 369 KčSérum s BIO kyselinou hyaluronovou a vitaminem C. VENIRA, 579 Kč Hyaluronové pleťové sérum. LA ROCHE-POSAY, 715 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Dopřejte své pleti bezchybný a mladistvý vzhled bez vrásek. Vsaďte na kyselinu hyaluronovou a uvidíte, jaké zázraky s pokožkou dokáže. V čem tkví její jedinečnost?

Dana Klementová
Dana Klementová 04. 08. 2022 16:00

Kyselina hyaluronová vyniká silnými hydratačními a omlazujícími účinky. Proto je tak oblíbená u spousty žen. Proč byste ji do péče o pleť měla zařadit i vy?

Zázrak jménem kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová ve formě hyaluronanu je jednou z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Ve vysoké koncentraci se vyskytuje zejména ve sklivci, pupečníkové šňůře nebo právě kůži. Má tu skvělou vlastnost, že na sebe dokáže vázat velké množství vody, a tak udržuje tkáň hydratovanou. Díky tomu pomáhá udržet naši pokožku pružnou, pevnou a krásně regenerovanou

Dříve se kyselina hyaluronová získávala například z kohoutích hřebínků. Dnes je laboratorně vytvářena pomocí geneticky modifikovaných bakterií, které produkují zcela totožnou látku, jaká se nachází i v našem těle. 

Hlavní účinky kyseliny hyaluronové

Díky svým jedinečných schopnostem pomáhá kyselina hyaluronová zadržet v pokožce velké množství vody, čímž ji udržuje déle hydratovanou a pružnějšíS přibývajícím věkem však množství hyaluronanu v těle klesá a je potřeba ho pleti dodávat v podobě nejrůznějších krémů, sér či dokonce injekčně. 

Kyselina hyaluronová také podporuje tvorbu kolagenových i elastinových vláken, jež zajišťují pružnost a pevnost pleti. Zároveň proniká do hlubších vrstev pokožky, kde účinně bojuje se známkami předčasného stárnutí pomáhá redukovat již vzniklé vrásky. Dále je pak známá i pro své regenerační schopnosti a pozitivní účinky v boji s dermatitidou a akné

Pokud tedy chcete své pleti navrátit mladistvý vzhled nebo předejít jejímu předčasnému stárnutí, pořiďte si krém či sérum s obsahem kyseliny hyaluronové.

Zdroje informací:

Webmd.com

Healthline.com

Wikipedia.org

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články