Beautification: Zkrášlující metody, které zaberou jen pár minut

Beautification: Zkrášlující metody, které zaberou jen pár minut
Zdroj: Unsplash.com

Beautification, neboli česky zkrášlování, je sféra estetické medicíny zaměřená na oblast obličeje. Nejedná se o úpravu toho, co na našem obličeji napáchal zub času, nýbrž spíše o úpravy přirozených rysů. Používá minimálně invazivní metody, většinou trvající pouze několik minut. Nejčastěji se pro tyto zkrášlující výplně využívá kyselina hyaluronová, někdy také botulotoxin. Obě látky mají své přednosti a každá se užívá v trochu jiných částech obličeje.

Speciální projekt
Speciální projekt 22. 10. 2020 09:37

Botulotoxin, lidově botox, se používá v malých dávkách a součástí jeho účinku je i to, že přeruší signál mezi nervem a svalem, čímž oslabuje svalový stah. Obecně platí, že méně svalových stahů rovná se méně vrásek. Užívá se tedy hlavně v místech, kde je zvýšená svalová aktivita, to znamená okolo úst, obočí, na čele. V případě zkrášlujících procedur jsou používány preparáty s botoxem například na zvednutí obočí.

Kyselina Hyaluronová

Co se týče výplňových látek s kyselinou hyaluronovou, nejedná se zcela permanentní změnu. Kyselina hyaluronová se vstřebává do tkáně, což jí ale zároveň činí méně nebezpečnou, protože se přirozeně váže na látky v těle a organismus se s ní zvládne vypořádat. Díky jednoduchosti procedury je pro pacienty schůdnější opakovaně si nechat aplikovat výplňové látky než podstoupit drastičtější operaci, která by tvar obličeje změnila nadobro.

Klinika Esthé

Definice dolní čelisti

"Mezi typické zástupce zkrášlujících procedur patří definice dolní čelisti a brady. U žen a mužů s ustupující bradou a nevýraznou dolní čelistí může výplň přinést vytoužený definovaný tvar obličeje. Přesně zamířenou aplikací výplně můžeme zostřit rysy na kulatém obličeji, nebo naopak zaoblit příliš ostré rysy. Výplně kyselinou hyaluronovou se mohou postarat také o vpadlé kruhy pod očima," prozrazuje jaké procedury jsou nejoblíbenější Doc. MUDr. Ondřej Měšťák, Ph.D., plastický chirurg působící na klinice Esthé, kde je vyhledáván především na plastické operace prsou a plastiky břicha, které pomohou vyřešit i nežádoucí dědičné dispozice, na něž jsou všechny diety i pravidelná cvičení krátká. Mezi jeho další oblíbené oblasti patří operace nosu a komplexní omlazení obličeje.

Rhinoplastika

"Trend, který nabývá na síle, je tzv. tekutá rhinoplastika. Jedná se o úpravu nosu kyselinou hyaluronovou a zájem o ní má stále více lidí. Je paradoxní, že přidáním objemu v oblasti nosu můžeme nos opticky zjemnit. Zkušený doktor dokáže výplněmi vytvořit optický klam a nos tak přizpůsobit vašim představám," prozrazuje Měšťák a dodává: "U zákroků estetické medicíny musíme mít na paměti, že dobrý zákrok se pozná podle toho, že se na první pohled nepozná. Člověk vypadá lépe, cítí se lépe, ale bez cejchu estetického zákroku."

Více o beautification a jednotlivých zákrocích najdete na www.esthe-plastika.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články