Cítím se krásná, když je moje kůže sametová!

Cítím se krásná, když je moje kůže sametová!
Zdroj: Pixabay

Krásné a fit paty i chodidla vyžadují každodenní jemnou péči.
Kůže na nohou vysychá a hrubne v létě i v zimě: čas teplých ponožek a uzavřených bot vyžaduje jemnou péči.
Cítit se krásná, to je hlavně cítit se krásně ve vlastní kůži. Sametové a jemné. Urea vám bude společníkem na cestě ke kráse.
+ 5 fotek+ 6 fotek

Když je kůže, největší orgán lidského těla, v pohodě a fit, cítí se tak stejně i duše v ní. Jednoduše řečeno: krásná a zdravá kůže je prvním poznávacím znamením každé ženy. Poznáte na ní stres i radost, péči i to, že ji třeba právě trochu zanedbáváte. Ale cítit se skvěle ve své kůži nemusí být o předlouhých rituálech a drahé kosmetice. Někdy stačí jen chytře vybrat to, co kůži vrací kondici, a každý den sama sobě věnovat desetiminutovku. Prozradíme i vám, jak na sametovou kůži!

Speciální projekt
Speciální projekt 21. 11. 2021 19:00

Jestli vaše cesta ke kráse začíná obvykle v drogerii, tak teď zamiřte do lékárny a ptejte se na řadu přípravků Uxitol. Nestojí svět a obsahují to, po čem budete po těle fit i krásná: ureu. A platí, že čím víc urey je v přípravku, tím víc happy bude vaše kůže, zvlášť když jí dávku péče budete dopřávat každý den. Téměř ihned začnete kůži na svém těle vnímat jako sametovou, tedy zdravou, příjemnou na dotek, pružnou.

Urea totiž hydratuje do hloubky a pomáhá rychlému zjemnění pokožky. V řadě Uxitol, kterou nabízejí lékárny, jsou nyní už tři přípravky s různým obsahem urey a každý míří na jiný problém, neboli každý má obsah zmíněné urey přesně takový, aby rychle pomohl na konkrétním místě: s 10 % urey pomůže zjemnit ruce, s 25 % míří na zhrublou až popraskanou kůži pat a chodidel a nyní i s 13 % je určený pro sametovou pokožku celého těla, také na suché, hrubé a pigmentované lokty či kolena, na kůži s keratózou. 

Nohy

Zhrublé paty a chodidla nejsou žádná krása, trhají ponožky i punčošky a vypadají – řekněme si to upřímně – ohyzdně a odpudivě u mužů i u žen. Zvlášť když kůže praská až do krve (pokulhávání kvůli bolesti taky zrovna na kráse nepřidává). Vznikají proto, že se kůže na patách a chodidlech vysušuje a znají je extra důvěrně ti, kdo jsou celý den na nohách, ať už v práci nebo doma či na cestách. Uxitol 25 vám z drsných nohou udělá jemné nožky skoro obratem, do tří dnů ucítíte výsledky.

Lékárna.cz

Každý den nohy umyjte (dopřejte si voňavou mírně teplou lázeň bylinkovou nebo olejovou), osušte a pečlivě namažte balzámem Uxitol25. Jemná masáž chodidel, nártů, kotníků a prstů vám zaručeně uleví od únavy, krém zajistí hluboké zjemnění. Můžete ho použít i na ty praskliny na patách, neštípe, ale u takto poraněné kůže chvíli potrvá, než se vrátí do kondice. Vytrvejte, promazávejte pečlivě nohy a výsledek se dostaví. 

Ruce

Když dlaně tzv. šustí, je čas jim dodat vláhu: po úklidu, po práci na zahradě, po vytažení rukou z rukavic, po časté dezinfekci, po práci… Asi jsme zvyklí si ruce mazat docela běžně, a to jak ženy, tak muži. Ale není krém jako krém, někdy se nechce vstřebat a dlouho se na rukou mastný film drží, jindy se vsákne tak rychle, že si ani nevzpomenete, že jste si ruce mazala.

Lékárna.cz

Některé jsou zase moc voňavé, to vadí hlavně mužům. Doporučujeme balzám Uxitol 10voní neutrálně, má menší dávku urey, přesně nadávkovanou pro péči, která ruce nezatěžuje, ale rychle je zjemní a ošetří i drobné prasklinky na ženských i mužských rukou.

Tělo

Hebkou kůži na celém těle zajistí „třináctka“ – Uxitol13. Je to momentálně v lékárnách ještě horká novinka a má ureu nadávkovanou přesně tak, abyste si po aplikaci užili tu fungl novou jemnost a hladkost těla. Sametovou pokožku na těle toužíme mít my ženy snad od narození, ale ne vždycky se to daří. Kůže se proměňuje s věkem, s různými nemocemi, užívanými léky, s prostředím, ve kterém žijeme nebo pracujeme.

Next Force

Třeba taková keratóza pilaris (kuřecí kůže) trápí spoustu lidí různého věku: projevuje se malými hrubými pupínky na pažích či stehnech, ale objevit se mohou i v obličeji nebo na hýždích. Na kuřecí kůži neexistuje žádný lék, ovšem její příznaky lze celkem úspěšně zmírňovat právě pravidelným zjemňováním.

Na to je Uxitol13 přímo stvořený. A stejně tak pomůže cítit se ženám krásná a fit i po menopauze, když kožní buňky ztrácejí vodu a tedy pokožka jemnost. Pocit pohody s vlastním tělem usnadní přípravky s ureou také seniorům, diabetikům, při poruchách štítné žlázy, při ekzémech, lupénce a dalších onemocněních, která provází vysušování kůže. Zjemňující tělové mléko Uxitol 13 je novinka určená právě pro ošetření suché pokožky na těle od tří let věku bez rozdílu pohlaví.

Je vlastně jednoduché cítit se fit a krásná: jen si dobře vybrat a pravidelně používat hydratační kosmetiku s ureou. 

Nenašli jste? Nechte si poradit

Lekarna.cz

Největší lékárna na českém internetu Lékárna.cz má pro vaše zdravotní dotazy odbornou poradnu, kde se můžete poradit s lékárníky o výběru vhodného přípravku, nebo o jejich kombinaci, prostě o čemkoli, co se týká vašeho zdraví. Lékárníci poradí ochotně a rádi, jejich pomoc si můžete vyžádat kdykoli osobně po telefonu, mailem nebo v chatu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články