Fit a krásná zvenku i zevnitř. Dopřejte si kvalitní a zdravé jídlo

Fit a krásná zvenku i zevnitř. Dopřejte si kvalitní a zdravé jídlo
Zdroj: Pixabay

Pečlivě se staráte o svoji pokožku, věnujete čas svým vlasům, nezapomínáte ani na nehty – vizitku každé ženy. Abyste měla jistotu, že pro svůj vzhled a kondici děláte maximu, je třeba se zaměřit i na to, co jíte.

Speciální projekt
Speciální projekt 21. 11. 2021 10:20

Kvalitní potraviny jsou základ. Pomáhají vám udržet se ve formě a mají podíl na dobrém zdraví. Pokud máte zažito, že zdravé rovná se nedobré, jste na omylu. Zapomeňte na luštěniny jako ze školní jídelny, připravte si je po svém a navrch ochutnejte suroviny, které splňují oba požadavky. Výborně chutnají a pomohu vám být fit.

Bez barviv a palmového oleje

Albert má dokonce vlastní řadu takových výrobků - jmenuje se Nature’s Promise. „Je jen na vás jaký životní styl si vyberete. Není to jen o tom, co vám chutná, ale především o pečlivém výběru nutričně vyvážených a snadno dostupných jídel. Nature’s Promise je tu od toho, aby vám na základě svých zkušeností pomohl připravit dobré jídlo z kvalitních surovin, ať už máte rádi cokoli,“ zní představení řady potravin.

A co je její podstatou? V Nature’s Promise výrobcích nikdy nenajdete žádná umělá aromata a barviva, palmový olej, glukózo-fruktózový sirup nebo třeba modifikovaný škrob. Pročtěte si recepty na webu Nature’s Promise. Můžete si tak vxbrat, co budete vařit a rovnou si i sepsat seznam potřebných ingrediencí. Principem je, aby pokrmy byly nejen zdravé, ale navíc snadné na přípravu.

Albert

Každý z nás občas nestíhá a není ostudou ohřát třeba k dětem k večeři nebo sobě k obědu, když máte obzvlášť perný den, polotovar, tedy pokud ho pečlivě vyberete. Boloňské špagety, lasagne, čočkový burger nebo kuskus s uzeným tofu a zeleninou, to nezní špatně, že?

Dáte si čaj nebo koktejl?

Součástí Nature’s Promise je i nabídka nápojů, vychutnejte si svůj ranní či odpolední čaj, ochutnejte nealko koktejl nebo jogurtové smoothie. V rámci řady můžete zakoupit i maso, mléčné a chlazené výrobky, ovoce a zeleninu, pečivo nebo oříšky.

Albert

Třeba co se nabídky mouky týče, nechte se inspirovat a vyzkoušejte nějakou novinku. Například doma pečený chleba vyzkoušel během posledních bezmála dvou let trvající pandemie, kdy přestalo být běžné skočit jen tak po pečivo do obchodu, upéct doma skoro každý. Chlebová žitná mouka krásně voní, chléb z ní připravený je velmi dobrý a oblíbili si ji dokonce i profesionální pekaři.

Už jste někdy pekli z čirokové mouky? Čirok je přirozeně bezlepková plodina, má neutrální chuť, a hodí se tak k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Práci vám usnadní i směs na pečení chleba, zejména pokud doržujete bezlepkovou dietu a nemůžete si běžně koupit pečivo na každém rohu v obchodě.

Nejmenší na první místě

V Nature’s Promise myslí i na nejmenší, v nabídce jsou totiž i příkrmy Bio Baby. Vynikají svým složením z pečlivě vybraných surovin z ekologického zemědělství a nejsou v nich žádné přidané soli, konzervanty, dochucovadla nebo barviva. Pro zajímavost, kromě jídla můžete z řady Nature’s Promise pořídit i ekologické plenky z řady Eco.

Luštěninový salát

Pixabay

Salát plný zdravých věcí - vyzkoušejte tuhle dobrotu, která vás zasytí a stane se tak plnohodnotnou, ale velmi zdravou večeří.

Ingredience:

  • 200 g čočky beluga
  • 200 g červené čočky
  • 200 g cizrny
  • 200 g quinoy
  • 200 g ředkviček
  • 50 g jarní cibulky
  • 1 střední červená cibule
  • hrst sekané petržele
  • 1/2 lžičky římského kmínu

Zálivka: 

  • šťáva z půlky citrónu
  • lžíce vinného octa
  • 5 lžic olivového oleje
  • sekaná petrželka
  • sůl a pepř

Postup:

Luštěniny a quinou uvařte dle návodu do měkka.

Po vychladnutí vše smíchejte dohromady, přidejte rozpůlená cherry rajčátka, jemně nasekanou jarní cibulku, na tenké půlměsíčně krájenou červenou cibuli a hrst petržele.

V hmoždíři rozdrťte římský kmín, přidejte k salátu a jemně promíchejte. Smíchejte ingredience na zálivku, salát přelijte a opět jemně promíchejte. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články