Čtenářské dotazy pro MUDr. Miletína: Co vás zajímá o zmenšení a modelaci poprsí?

Čtenářské dotazy pro MUDr. Miletína: Co vás zajímá o zmenšení a modelaci poprsí?
Zdroj: pixabay.com

Většina z nás se zajímá o zvětšení prsou, co ale ty ženy, které mají ňadra moc velká nebo po těhotenství či hubnutí povislá a prázdná, zkrátka jejich tvar utrpěl? I pro ty je tu řešení! Jedná se o modelaci či zmenšení poprsí. Vy jste se mohli zeptat specialisty, co vás o těchto estetických zákrocích zajímá.

Speciální projekt
Speciální projekt 15. 06. 2020 07:47

Na vrcholu oblíbenosti samozřejmě zůstává zákrok, díky kterému si ženy nechávají zvětšovat svá prsa pomocí implantátů, ale na paty mu sahá i opačný problém. Co můžeme dělat, když máme prsa příliš malá a trpíme díky tomu komplexy? Také jak vyřešit prsa povislá nebo esteticky nepěkná vám doktor Miletín z Perfect Clinic  poradí.

Dita L. (33 let)

Velmi ráda sportuji, cvičím a posiluji. Moje prsa jsou však dosti velká a při určitých činnostech mi překáží. Dokážete mi s tím nějak pomoci?

Právě pro Vás je redukce prsů jako stvořená. Příliš objemné a těžké poprsí může znepříjemňovat sport i jiné činnosti, působí bolesti zad a krční páteře,  a někdy mohou být velká prsa příčinou pozdějších zdravotních problémů s páteří. Chirurgické zmenšení prsů Vám výrazně odlehčí, zároveň Vaše prsy pozvedne a vrátí jim mladistvý tvar. Pokud v blízké budoucnosti neplánujete mateřství, není důvod operaci odkládat.

Anna (30 let)

Mám dvě děti, další neplánuji. Moje pravé prso je po kojení vytahanější než to levé. Jde s tím něco udělat? Stydím se v létě vylézt v plavkách ven. Děkuji!

Velkou výhodou modelace prsů je, že dokáže úspěšně spravit asymetrii. Žádná žena nemá úplně stejná ňadra, ale pokud je rozdíl výrazný, jde o jeden ze stavů, kdy se pacientky trápí nejvíce. Při modelaci dokážeme prsy upravit tak, že bude rozdíl mezi nimi neznatelný.  Zároveň jim navrátíme tvar, který měly před kojením. Pokud pozorujete i ztrátu objemu prsů, jde ho doplnit implantáty nebo vlastním tukem a operace zkombinovat. Za prsy už se nebudete stydět, znovu se stanou Vaší předností.

Lída (44 let)

Celý život mě trápí korpulentní postava a velká prsa. Nyní se však přidaly ještě bolesti zad a já se domnívám, že by tomu zmenšení prsou pomohlo. Je to tak?

Těžké prsy dokáží pořádně potrápit. Představují neustálou zátěž na hrudní a krční páteř, dále se může přidávat i bolest hlavy. Těžké prsy navíc často znemožňují sport a tedy i hubnutí. Ale pozor, pokud, jak píšete, Vás trápí i kila navíc, může se stát, že se po zmenšení prsů stane Vaše břichoviditelnějším a výrazněším. Vždy je vhodné před operací nějaká kila zhubnout. Prsy se budou lépe hojit, výsledek bude hezčí a postava proporčnější. Myslím, že nejen Vaše páteř ocení každé kilo dole.

Perfect Clinic

Adam (25 let)

Zajímalo by mě, zda mohou zmenšení prsou podstupovat i muži. Mé okolí se mi totiž směje, že mám prsa jako ženská. Existuje nějaká možnost, jak mi pomoci?

Váš problém se nazývá gynekomastie a podle literatury jím trpí třetina mužské populace. Operace gynekomastie se v postupu odlišuje od zmenšení ženských prsů, spočívá v odstranění mléčné žlázy a případně liposukci jejího okolí. Pokud Vás hrudník trápí, dokážeme Vám pomoci.

Lucie (60 let)

Celý život jsem měla pevná prsa. I ve svém věku jsem stále aktivní, sportuji, ale dekolt už není to, co bývalo. Je modelace prsu vhodná i pro mou věkovou kategorii? Měla bych díky svému věku zvýšenou pravděpodobnost nějaké komplikace?

Modelaci nebo zmenšení prsů pacientkám ve Vaší věkové kategorii běžně provádíme. Vždyť to není žádný věk! J Rizika operace vzhledem k Vašemu zdravotnímu stavu a případným vedlejším onemocněním posoudí předoperační vyšetření. Věk samotný, ale rozhodně není důvod pro to, trápit se s povadlým poprsím.

Petra (35 let)

Mám velká prsa a nejsou pevná, ráda bych si je nechala zmenšit a zpevnit. Bojím se však strašně bolesti. Jak moc je tento zákrok bolestivý a jaká omezení po něm žena má?

Modelace a zmenšení prsů patří mezi ty méně bolestivé zákroky. Bolesti jsou přítomny pouze v bezprostředním pooperačním období a dají se dobře tlumit běžnými analgetiky. Po operaci je vhodné týden až dva dodržovat klid doma, poté měsíc bez zátěže a sportu. Šest týdnů po operaci je nutné nosit kompresní podprsenku, spát na zádech a vyvarovat se všech činností, při kterých se zapotíte nebo zrudnete, vhodné není ani dlouhé koupání. Sprchovat se ale můžete hned od druhého dne po operaci.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články