Sezóna pocení je tu: Zbavte se nevzhledných koláčů na dlouhou dobu!

Sezóna pocení je tu: Zbavte se nevzhledných koláčů na dlouhou dobu!
Zdroj: pixabay

Trápí vás nadměrné pocení v podpaží, na čele, dlaních? Utrácíte za deodoranty a jiné kosmetické produkty, abyste zmírnili důsledky tohoto nepříjemného stavu, ale s výsledkem stále nejste spokojeni? Sáhněte po botoxu!

Speciální projekt
Speciální projekt 01. 06. 2020 08:00

Aplikace botoxu do podpaží je unikátní a bezpečná metoda zamezí pocení v podpaží, a to až na jeden rok. Aplikace botulotoxinu je navíc bezbolestná a díky ní již nebudete žádný deodorant potřebovat.

Na to, co vás nejvíce zajímá ohledně samotného zákroku, jsme se zeptali zakladatelky kliniky estetické medicíny My Best Care Pavlíny Vlasákové.

Jak probíhá aplikace botoxu do podpaží?

Samotnému zákroku předchází konzultace na klinice, kde k aplikaci bude docházet. Klient se tam dozví, jak bude zákrok probíhat a dojde také k vyloučení případných kontraindikací. Prvním krokem je pak nanesení znecitlivujícího krému v místě, kde dojde k aplikaci botoxu. Po 20-30 minutách je provedena samotná aplikace pomocí velmi tenké krátké jehličky. Díky anestezii jsou jednotlivé vpichy cítit minimálně a zákrok je prakticky bezbolestný. Aplikace se nemusíte vůbec obávat.

Jak přesně funguje botulotoxin proti pocení?

Botulotoxin se v lékařství a v estetické medicíně uplatňuje již více než 20 let a jeho účinky perfektně fungují, ať už se jedná o odstranění vrásek, nebo o eliminaci pocení. Botulotoxin je neurotoxin, který se váže v nervovém zakončení potních žláz. Blokuje uvolňování chemického acetylcholinu, který zprostředkovává produkci potu. Účinek je znát již po pár dnech. Zákrok se provádí ambulantně, není nutná žádná velká příprava a po zákroku můžete okamžitě odejít.

Kdy je pro tento zákrok nejlepší období? Může jej klient podstoupit kdykoli?

Ošetření provádíme během celého roku, ale nejvhodnější doba je před začátkem léta. Právě v letních měsících tuto metodu nejvíce oceníte. Potit se nebudete prokazatelně celé léto i další měsíce po něm.

Znamená to, že po aplikaci botulotoxinu se klient nebude už vůbec potit?

Přesně tak. Pocení ustane během několika dní a tento stav přetrvá na několik měsíců. Jak dlouho se nebudete potit, je individuální. Počítá se, že jedna aplikace vydrží až 12 měsíců. Postupně se potní žlázky opět aktivují a začnou pot zase produkovat.

pixabay.com

Je tato metoda opravdu bezbolestná? Mohu po aplikaci zpět do práce?

Metoda není bolestivá. Vpichy trochu ucítíte, ale nebudou vás bolest, takže se není čeho obávat. Aplikační jehlička je opravdu tenká a tak bude máš diskomfort jen mírný. Jedná se o bezpečnou metodu, která je úspěšně používaná řadu let. Po aplikaci není vhodné dva dny zvedat těžká břemena, nedoporučujeme chodit do sauny, klient by se měl vyhýbat intenzivnímu sportování a neměl by pít alkoholické nápoje. Žádná další speciální péče ale není potřeba.

Co je třeba udělat, aby byl efekt botoxu trvalý?

V takovém případě je nutné aplikaci zopakovat. Jedno ošetření je účinné na dobu až 12 měsíců a po této době je nutné, aby klient opět navštívil zdravotnické zařízení a znovu tuto metodu podstoupil.

Není nebezpečné, když se člověk přestane potit? Odpadní látky se tak přece vylučují z těla pryč.

Potit se budete nadále, ale na jiných místech. Metoda je opravdu bezpečná a vhodná prakticky pro každého. Potní žlázky se stanou na nějakou dobu neaktivní, výrazně se omezí, až zastaví pocení v lokalitě, kde došlo k aplikaci botoxu. Jeho účinek je individuální a po skončení působení se může klient sám rozhodnout, jestli chce toto ošetření znovu podstoupit.

pixabay.com

Je tato metoda vhodná pro každého?

Aplikace botulotoxinu je vhodná pro každého s výjimkou těhotných a kojících žen. Těm toto ošetření nedoporučujeme stejně jako lidem s autoimunitním onemocněním. Vhodné je naopak pro osoby, které se potí při stresových situacích. Při stresu vydá tělo signály, povely k aktivaci potních látek, ale spojení je díky botulotoxinu přerušené, žlázky pak nereagují a my se nepotíme.

Jak moc je toto ošetření finančně náročné?

Nejedná se o žádné velké částky, ale standardní zákrok, kterému odpovídá také cena. V My Best Care obvykle aplikujeme 100 jednotek botoxu a cena pro obě podpaží je 6.990 Kč za jednu aplikaci, která vydrží až na jeden rok.

Jak vybrat vhodnou kliniku pro tento typ zákroku?

Důležité je vybrat si zdravotnické zařízení, ke kterému budete mít důvěru, a tak je určitě dobré zhlédnout reálná hodnocení od reálných klientů. Vyplatí se dát i na doporučení svých známých. Klient by si měl také zjistit cenovou relaci zákroku. Vysoké nebo naopak velmi nízké náklady určitě nejsou standardní a nemusí být dobrým ukazatelem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články