Štětec, houbička nebo prsty? Jak ideálně nanášet make-up, aby byl výsledek líčení co nejlepší

Štětec, houbička nebo prsty? Jak ideálně nanášet make-up, aby byl výsledek líčení co nejlepší
Zdroj: Freepik
Sada tří houbiček na make-up. Gabriella Salvete, 180 KčStippling brush se štětinami dvou délek. Gabriella Salvete, 153 KčŠtětec Super Kabuki určený speciálně k nanášení sypkého minerálního make-upu. Lily Lolo, 655 KčFoundation brush v elegantním designu. Douglas, 399 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

To, jak bude líčení ve výsledku vypadat, záleží do značné míry na způsobu aplikace make-upu. Pokud jste zvyklé si ho v rychlosti rozetřít prsty po tváři, zadržte. Mnohem lepší a efektnější je použít některou z pomůcek určených pro tento účel. Jak a čím make-up správně nanášet? Způsobů se nabízí hned několik.

Dana Klementová
Dana Klementová 17. 03. 2022 09:00

Toužíte po dokonalém make-upu, který něco vydrží? Poradíme vám, jak toho dosáhnout, a představíme pomůcky, jež jsou pro jeho aplikaci naprostou nezbytností.

Dokonale připravená pleť je základ

Ještě předtím, než se pustíte do nanášení make-upu, měla byste na to pleť vhodně připravit. Na dokonale vyčištěnou pokožku obličeje naneste takzvaný primer neboli podkladovou bázi, jež prodlouží životnost make-upu a zajistí jeho lepší vzhled i snazší aplikaci. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený notino.cz (@notino_cz)

Nanášení make-upu štětcem

Aplikace štětcem je nejlepší volbou pro všechny, kteří chtějí ze svého make-upu získat maximum. Štětcem můžete aplikovat nejen make-up v plném krytí, ale nanést i jemnější vrstvu, která bude působit přirozeně.

Při výběru vhodného štětce se soustřeďte na to, aby byl vyrobený ze syntetických vláken. Syntetické štětce totiž nemají póry, a tak do sebe make-up zbytečně nevstřebávají. 

Pro přirozený vzhled je obzvlášť vhodný takzvaný stippling brush. K dosažení výraznějšího krytí je naopak lepší dát přednost o něco hustšímu štětci, který se nazývá foundation brush. A pokud máte ráda pudrový make-up, pořiďte si speciální kabuki štětec s ultra hustými štětinami, který si snadno poradí se sypkou texturou tohoto typu make-upu.

Nanášení make-upu houbičkou

Houbička neboli beauty blender představuje nejrychlejší způsob, jak make-up nanášet. Nezapomeňte ale před použitím houbičku navlhčit. Tím nejen změkne, ale díky tomu, že do sebe absorbuje vodu, nevstřebá už žádný make-up. 

Postup nanášení make-upu je pak prakticky stejný jako u štětce. Jemně ho vtiskujte od oblasti pod očima směrem do středu tváře a dál přes hranu čelisti až na krk tak, aby byly přechody co možná nejméně neviditelné.

Nanášení make-upu prsty

Nanášení make-upu prsty je stále jedním z nejčastějších způsobů aplikace. Jedná se přitom spíše o nouzové řešení, kterému je lepší se vyhnout. Většina make-upu totiž ulpí na ruce, nikoli na tváři. Nemluvě o tom, že pomocí prstů make-up spíše roztíráte, čímž jej vhodně nezapracujete, a hrozí, že narušíte i vrstvy pod make-upem. Jediný správný postup je tak pouze jemné vklepávání nebo vtlačování make-upu prsty

Tipy na produkty k nanášení make-upu

Produkty určené pro snadné nanášení make-upu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Nechybí zde ani produkty, které můžete využít k čištění štětců, či podkladové báze.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články