5 nejčastějších chyb v líčení: Neděláte je náhodou i vy?

5 nejčastějších chyb v líčení: Neděláte je náhodou i vy?
Zdroj: Freepik
Než se pustíte do make-upu, vždy si řádně očistěte a hydratujte pleť.Součástí vaší rutiny by měla být i péče o rty.Pozor na řasenku, vyvarujte se husté vrstvy na spodních řasách.Dokončete make-up tvářenkou, pleť bude vypadat mladší a zdravější.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chybovat je lidské. Pokud ale máte šanci své omyly napravit, neváhejte! To se samozřejmě týká i líčení. Když totiž kosmetiku a make-up nepoužíváte správně, můžete zbytečně uškodit nejen pleti, ale i svému vzhledu.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 10. 03. 2021 07:55

Od chvíle, kdy jste v pubertě začaly s make-upem, jste si vypěstovaly jistou rutinu. Některé produkty jste jistě vyměnily – například výraznou modrou linku nebo svítivé stíny. Nezůstal vám ale z minulosti i nějaký jiný nešvar?

1. Nepřipravujete si řádně pleť

Že je vždy první krokem použití podkladu? Kdepak! Prvním krokem musí být dokonalá čistota pleti, jedině tak budete mít bezchybný make-up. Odborníci doporučují pleť ráno očistit, tonizovat a případně použít pleťový olej nebo jinou hydrataci. Plně hydratovaná a upravená udělá zázraky nejen s pokožku pod make-upem, ale také s konečným výsledkem.

2. Neměníte produkty s věkem

Produkty, které jste si oblíbily ve dvaceti, nejsou ve třiceti nebo čtyřiceti zrovna nejvhodnější. Jak se vyvíjíte vy, měl by se vyvíjet i váš make-up. Pleť se postupně vysušuje a ztrácí jasnost, proto je potřeba produkty měnit. Nestyďte se tak koupit si něco s označením „anti-aging“, vaše pleť vám poděkuje.

3. Nestaráte se o rty

Ano, i rty se s věkem mění. Horní ret se pomalu ztenčuje a ztrácí barvu. Je proto chybou na rty zapomínat. Dopřejte jim jednou týdně peeling, který je zbaví všech odumřelých buněk a vrátí jim šťavnatost. Při dokončení make-upu přejeďte rty alespoň leskem nebo balzámem, pak budou vypadat plnější.

4. Dáváte si hustou řasenku i na spodní řasy

Dáváte stejnou vrstvu řasenky na horní i spodní řasy? Tak s tím přestaňte! Pokud si na ty spodní nanesete hodně řasenky, přilákáte tím pozornost na vrásky pod očima. Řasenku samozřejmě aplikujte, ale spíše pro zvýraznění vnějších okrajů spodních řas a vždy jen v jedné vrstvě.

5. Ignorujete tvářenku

Po aplikaci tvářenky vypadá pleť mladší a šťavnatější. Tak proč ji vynechávat? Vyberte si přirozenou růžovou barvu, která se nejvíce podobá vašim skutečným zrudlým tvářím. Naopak se držte dál od příliš světlých, příliš třpytivých nebo příliš pudrových odstínů.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články