5 jednoduchých rad, jak dát pleti tu nejlepší péči

žena, make-up
Zdroj: Freepik.com
L'Oréal, Triple active, pleťová voda.Foreo, čisticí kartáček Luna Mini 3.La Roche-Posay, sérum s vitaminem C.Artistry, hydratační krém.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokud vás při pohledu do zrcadla trápí pytle pod očima, pupínky nebo večer cítíte nepříjemné pnutí v obličeji, možná vaší pleti něco chybí. A to něco se jmenuje správná péče.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 16. 02. 2021 09:00

Abyste své pokožce dopřáli to, co skutečně potřebuje, musíte znát její typ. Podle produkce kožního mazu existují čtyři – suchá, normální, mastná a smíšená. V pěti bodech vám přinášíme rady, jak s jednotlivými typy nakládat, aby vaše pleť zářila zdravím.

1. Čištění pleti

Čištění je prvním krokem každé správné péče o pokožku. Měli byste zvolit takový produkt, který výrobci určili právě vašemu typu pleti. Dejte si přitom pozor, abyste zbytečně kůži nedrhli a nenarušovali tak její přirozenou bariéru. K odlíčení suché pleti se hodí odličovací mléko, olej nebo čisticí voda bez obsahu alkoholu, která pleť nevysuší.

V případě mastné pleti pak odborníci doporučují spíše micelární vodu nebo čisticí gely, které se oplachují vodou. U pleti smíšené je potřeba čistit nejvíce, ideálně 2x denně (ráno a večer). Pleť vyčistěte mlékem nebo gelem a následně dočistěte hydratační tonizační vodou.

2. Tonikum

Tonikum je spíše volitelný krok. Pokud máte pokožku náchylnou k akné, podívejte se na produkty s kyselinou salicylovou, která uklidní podráždění. Pokud máte suchou nebo citlivou pokožku, vyberte ti tonikum hydratační.

3. Sérum s vitaminem C

Podle odborníků by měl užívat séra s vitaminem C každý bez ohledu na věk. Vybírat byste měli především ta s vysokým obsahem vitaminu C, protože jedině tak se účinná látka skutečně vsákne hluboko do pokožky.

4. Oční krém

Při pravidelné péči nezapomínejte ani na okolí očí. Krém naneste pod oko vždy jen jemně jedním prstem, abyste pokožku zbytečně nedráždili. Při výběru není až tak důležité, jaký typ pleti máte na zbytku obličeje. V okamžiku, kdy se v oblasti kolem očí hromadí voda, dochází ke vzniku otoků. A na otoky nejlépe fungují krémy s obsahem kofeinu nebo okurky. Skvělou službu odvedou i přípravky se zeleným čajem, kokosovým olejem, heřmánkem nebo aloe vera.

Trpíte-li na tmavé kruhy pod očima, ideální krémy pro vás jsou ty s obsahem vitaminu C, vitaminu K a kofeinu. Tyto složky oční okolí náležitě rozjasní.

5. Hydratační krém

Poté, co jste pokožku řádně ošetřili, můžete ji začít hydratovat. Správná hydratace je základem pro posílení kožní bariéry. Pokud pak budete nanášet make-up, zvolte lehčí krém, který se vsákne. Jen tak bude vaše pleť připravena na celý den.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články