Peeling: Dobrý sluha, ale zlý pán! Na co si dát pozor?

Peeling: Dobrý sluha, ale zlý pán! Na co si dát pozor?
Zdroj: Freepik.com
Peeling vás zbaví odumřelých kožních buněk. Při aplikaci na obličej buďte opatrní, volte jen produkty vhodné na obličej.
Nanášejte peeling na mokrou pokožku a masírujte krouživými pohyby. Důkladně opláchněte.


Najděte svou vůni. Osvěžující eukalyptus nebo hřejivý zázvor stimulují pokožku, rozzáří ji a zjemní.Mechanickým odstraněním odumřelé pokožky a lepším prokrvením dochází ke stimulaci tvorby kolagenu a elastinu, a tím i ke zpomalení stárnutí kůže.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Peeling je skvělý způsob, jak se zbavit odumřelých kožních buněk a ozdravit svou kůži. Při jeho používání byste ale měla dodržovat pár jednoduchých pravidel. Na co si dát pozor?

Petra Čermáková
Petra Čermáková 11. 02. 2021 09:00

Péče o pokožku nemusí být zas až taková věda, když znáte všechny kosmetické produkty a víte, jak je správně používat. Jedním z nich je i peeling, který má nejenom vizuální, ale i zdravotní efekt.

Jaké jsou benefity peelingu

Zbavování se odumřelých kožních buněk tělovým peelingem nebo jinými způsoby, například kartáčem nebo lufou, může pomoci zlepšit zdraví a vzhled vaší pokožky hned několika způsoby. Pokožka vypadá jasněji, zvyšuje se tvorba kolagenu, a kůže je tím pádem mnohem pevnější.

Pomocí peelingu se také naše tělo zbavuje různých toxinů. Pokud si před krémováním a hydratací uděláte peeling, krém bude schopen pronikat mnohem hlouběji do kůže. Bude tak výrazně účinnější.

Jak často?

Ideálně ne každý den. „Přepeelingovaná“ pokožka má tendenci se vysušovat a být citlivá a podrážděná. Obecně se doporučuje odstraňovat odumřelé buňky dvakrát až třikrát týdně. Sami vyzkoušejte, co vám bude vyhovovat nejvíce. Pokud máte pokožku spíše suchou, postačí vám takováto péče jen jednou týdně.

Jak provádět?

Nejjednodušší je použít tělový peeling přímo ve sprše nebo vaně. Směs jemně vmasírujte so kůže krouživými pohyby. Poté celou pokožku důkladně opláchněte teplou vodou. Poté nezapomeňte hydratovat.

Na co si dát pozor?

Na trhu najdeme spoustu různých peelingů, ať už levnějších drogistickým, nebo dražších kousků luxusních značek. Peeling si ale můžete doma vyrobit z kávy, třtinového cukru nebo třeba mořské soli.

Ať už zvolíte peeling jakýkoli, mějte na paměti, že by měl být aplikován jen na tělo. Nikoli na obličej. Pokud chcete vyčistit i obličej, měla byste rozhodně použít produkt nebo recept na obličej určený. Tělové peelingy mohou být na obličej příliš drsné, a tudíž by se citlivější obličejová pokožka mohla porušit.

Vyvarujte se peelingům, pokud máte kůži spálenou od sluníčka nebo jinak porušenou nebo odřenou.

Chcete-li do peelingu (ať už domácího, nebo ne) přidat nějaký éterický olej, vždy předtím proveďte test. Olej zřeďte a nakapejte na náplast. Tu si na chvíli dejte na kůži, pokud nezrudne či jinak nezareaguje, je bezpečné tento olej použít.

Pokud máte atopický ekzém nebo jinou kožní chorobu, nejprve se určitě poraďte se svým lékařem, zda je pro vás peeling vhodný.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články