Nejčastější chyby při péči o pleť: Co ženy nejčastěji zanedbávají?

Správnou a včasnou péčí se dá vráskám a kruhům pod očima předejít.
Zdroj: pixabay.com

Mít zdravou a hezkou pleť je snem každé ženy. Většina z nich ale v péči o ni chybuje, což se velmi rychle odráží na kvalitě pleti. Jaké jsou tedy největší chyby v péči o obličej?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 28. 07. 2020 16:30

Přílišné experimentování, nepoužívaní krémů s UV ochranou nebo špatné, či dokonce žádné odličování. Které nedostatky v péči o pleť se týkají i vás? Přečtěte si, jaké jsou ty nejčastější.

Nepoužíváte krém na opalování

V teplých letních měsících je třeba na pleť nanášet krém na opalování. I když nebydlíte zrovna v tropické oblasti, měla byste svůj obličej chránit před slunečním zářením. Nedostatečná ochrana totiž může mít za následek tvorbu vrásek, předčasného stárnutí pokožky, ale také ztrátu elasticity pokožky, tvorbu pigmentových skvrn nebo vysoušení pleti. Mějte proto krém na opalování raději vždy po ruce, a to i pokud se dobře opalujete, a nemíváte problémy se spálením od sluníčka.

Příliš experimentujete

Ani přílišná péče a přehnané používání kosmetických přípravků pleti moc nesvědčí. Ne všechny krémy a pleťové masky mají doopravdy takový efekt, jaký slibují. Někdy mohou dokonce zklamat vaše očekávání tím, že namísto toho vyvolají zarudnutí nebo nepříjemné podráždění. Snažte se proto držet nejen reálných očekávání, ale také se o pleť starat přiměřeně věku a co nejšetrněji s menším množstvím kosmetických přípravků. Nikdy byste ale neměla zapomínat na denní hydratační krém a krém na opalování. Stejně tak je důležité pravidelné odličování, pokud se líčíte.

Špatné odličování

Jednou z nejčastějších chyb mnoha žen v péči o pleť je její špatné či nedostatečné odličování. I když přijdete domů po dlouhém dni v práci nebo třeba z nekonečného večírku, je nutné, abyste nezapomínala na svou pleť. Pečlivě z ní odličte všechen make-up a líčidla, pak ji ještě opláchněte čistou vodou nebo očistěte speciálním čisticím přípravkem v případě, že chcete zabránit jejímu vysušení. Volte k tomu šetrný odličovací přípravek vhodný pro váš typ pleti. Dejte pozor, aby vaši pokožku příliš nedráždil. V případě, že se na noc správně neodlíčíte, mohou vám v důsledku ucpání pórů na obličeji vyrašit pupínky a nevzhledné akné. Navíc vaše pokožka se nemůže během spánku správně regenerovat, takže může být mastná nebo naopak vysušená.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články