Kulatý nebo oválný: Tipy na snadné líčení podle tvaru obličeje

Kulatý nebo oválný: Tipy na snadné líčení podle tvaru obličeje
Zdroj: unsplash.com

Nedovedete si představit, že byste vyšla ven nenalíčená, ale přesto vám přijde, že váš make-up není zcela dokonalý? Možná je to tím, že způsob líčení nepřizpůsobujete typu svého obličeje. Poradíme vám, v čem se jednotlivá líčení liší a jak na ně.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 23. 07. 2020 14:00

Nedá se říct, že by některý tvar obličeje byl hezčí než jiný. Pro dokonalé nalíčení je ale třeba se jednotlivému typu přizpůsobit. Jak na to?

Oválný obličej

S oválným tvarem obličeje si můžete dovolit s make-upem libovolně experimentovat. Mívá totiž dokonale vyvážené a symetrické proporce. Díky tomu ho většinou nemusíte ani nijak konturovat. Můžete tak využít svých předností naplno a vyzkoušet třeba všechny nové kosmetické trendy.

Kulatý obličej

Kulatý obličej může být trochu kratší a širší, většinou mají jeho nositelky také plné tváře a kulatou bradu. Pokud je to i váš případ, naneste na oblast čela, pod očima, v horních partiích lícních kostí a uprostřed brady světlý odstín korektoru nebo make-upu. Přitáhnete tak snáze pozornost na střed obličeje. Naopak tmavší odstíny (přibližně o jeden až dva odstíny tmavší, než je barva vaší pleti) naneste na tváře, spánky a podél čelisti. Váš obličej bude vypadat užší a protáhlejší.

Trojúhelníkový (srdcovitý) obličej

Trojúhelníkový obličej mívá široké čelo, od něj dolů se zužuje ke špičatější bradě. Je tedy podobný srdci nebo trojúhelníku. Jestli máte tento typ obličeje, nanášejte světlý make-up hlavně na bradu. Tím ji totiž opticky rozšíříte. Stejný odstín pak použijte také na čelo a pod oči. Světlý make-up můžete nanést také nad okraje lícních kostí. Zvýrazníte tak prostřední část obličeje. Tmavší odstín aplikujte na oblast spánků a tváří. Zjemníte tím rysy svého obličeje a opticky ho zúžíte.

Hranatý obličej

Hranatý obličej je ve všech oblastech stejně široký. Jeho vzhled vzdáleně připomíná čtverec. Světlý make-up nanášejte na tento typ obličeje v úrovni čela, pod očima, nad lícní kosti i na špičku brady. Naopak tmavší odstíny korektoru nebo make-upu aplikujte po stranách čela a podél hrany dolní čelisti. Používejte také tvářenku, která odpoutá pozornost od hranatých rysů, navíc opticky rozšíří oblast tváří, takže bude vypadat oválnější.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články