Nástrahy oblíbeného slunění: Jak na dlouhotrvající opálení bez rizika

Nástrahy oblíbeného slunění: Jak na dlouhotrvající opálení bez rizika
Zdroj: pixabay.com

Chcete získat v létě krásné opálení, které vám vydrží až do podzimu? Pak byste neměla zapomínat na zásady zdravého opalování. K vysněné čokoládové pokožce vám pomohou i některé kosmetické přípravky, které by vám v létě rozhodně neměly chybět.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 14. 07. 2020 14:00

Pokud sníte o přirozeně snědé pokožce, a navíc chcete, aby vám opálení dlouho vydrželo, nesmíte zapomínat na některé důležité kosmetické přípravky. Které to jsou?

Opalovací krém

Pokud se snažíte o zdravé opalování bez rizika, měla byste mít opalovací krém vždy při ruce. Ochranný faktor přizpůsobte citlivosti a odstínu své pokožky. Obecně platí, že čím světlejší a citlivější pokožku máte, tím potřebujete vyšší ochranný faktor.

Opalovací krém na obličej

Zapomínat byste při opalování, ale i běžných každodenních pochůzkách neměla ani na ochranu svého obličeje. Stejně jako pokožka jinde na těle, potřebuje i vaše pleť být chráněná před škodlivým UV zářením. To zvyšuje tvorbu vrásek a vysušuje pokožku. Pokud se bojíte, že vaše pleť bude mastná, můžete místo opalovacího krému použít bb krém nebo make up s ochranným faktorem. Pleť ochrání stejně spolehlivě, navíc sjednotí také její barvu.

Krém po opalování

Samozřejmostí by při snaze o jemnou a zdravou pokožku měl být také krém po opalování. Vaši pokožku šetrně ošetří při podráždění od sluníčka. Kromě toho zajistí, aby opálená pokožka krásně zhnědla a nezačala se loupat. Opálení bude díky tomu trvalejší a výraznější.

Samoopalovací sprej, krém nebo mléko

Jestliže toužíte po hladké a zdravé pokožce, ale hůře se opalujete, můžete si trochu pomoci aplikací samoopalovacího spreje. Ten vaší kůži poskytne zdravé a přirozené opálení. Navíc ho můžete používat celoročně, takže se vám bude hodit nejen v létě.

Tělové mléko nebo olej

Součástí správné každodenní péče o pokožku je její hydratace prostřednictvím tělového mléka nebo oleje. Jeden či druhý přípravek používejte i v létě při aplikaci jiných přípravků určených pro opalování. Tělové mléko nebo olej vaši pokožku krásně zregeneruje.

Vitamin B a beta karoten

Obecně platí, že ke krásnému opálení, ale také k celkovému zdraví pokožky přispívají vitaminy B a beta-karoten. Právě ten je ale lepší začít užívat hned na jaře, abyste do léta dosáhla jeho kýžených účinků. Co se vitaminu B týče, jeho užívání se meze nekladou, takže doplňovat ho můžete kdykoliv vás napadne.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články