Ověřeno redakcí: 5 dobrých důvodů, proč nosit rtěnku každý den

Ověřeno redakcí: 5 dobrých důvodů, proč nosit rtěnku každý den
Zdroj: PIxabay.com
Sofía Vergara ze seriálu Taková moderní rodinka je přímo pověstná tím, že bez rtěnky nedá ani ránu.Alespoň jemný odstín rtěnky vždy nosí také Eva Longoria ze Zoufalých manželek.Už tak výrazné rty si neváhá zvýraznit červenou rtěnkou ani Angelina Jolie.Heidi Klum i její mamince rtěnka velmi sluší.+ 4 fotky+ 5 fotek

Rtěnka k ženě prostě patří. Nosit ji můžete nejen na koncert nebo do divadla, ale i do práce nebo na nákup. Proč byste si nikdy neměla zapomenout namalovat pusu, ať jdete kamkoliv? Přečtěte si 5 dobrých důvodů podle redaktorky Terky, která se rozhodla ověřit vliv pravidelného nošení rtěnky kamkoliv na vlastní kůži.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 09. 07. 2020 14:00

Na večeři výrazně rudá, do práce jemnější v pastelových tónech. Jedno je ale jisté, rtěnka by váš úsměv měla doprovázet každý den. V redakci pro vás dámská část osazenstva zjistila, co přináší její každodenní nošení. Zde jsou top důvody:

Důvod č. 1: Zlepší vám náladu

Hned první den, kdy se zkrášlíte rtěnkou, budete mít zcela jistě lepší náladu. Není také divu. Nejen, že se správně zvoleným odstínem rtěnky dosáhnete výraznějšího a elegantnějšího vzhledu, ale také díky ní na vás zacílí mnoho obdivných pohledů. To můžeme rozhodně potvrdit!

Důvod č. 2: Nepotřebujete další výrazné líčení

Je známo, že pokud si namalujete rty rtěnkou, neměla byste to přehánět s dalším líčením. Díky rtěnce si tak vystačíte i s decentním zvýrazněním očí řasenkou, trochou pudru a s tvářenkou. Je to nejen jednodušší, ale ušetříte tak spoustu času, takže eliminujete i všechny pozdní příchody kvůli úpravě zevnějšku. Rozhodně souhlasíme!

Důvod č. 3: Zvedne vám sebevědomí

elegantně namalovanými rty se začnete chtě nechtě cítit více jako dáma, nemluvě o již zmíněných pohledech. Stačí, abyste správně zvolila odstín rtěnky, tedy pro světlou pleť pastelový a pro čokoládovou pleť klidně výrazně sytý a budete za hvězdu každého večírku, ale třeba i v obchodě nebo při cestě s odpadky. Uvidíte, že benefit v podobě vyššího sebevědomí na sebe určitě nenechá dlouho čekat.

Důvod č. 4: UV ochrana

V neposlední řadě budou díky rtěnce vaše rty také chráněny před slunečním zářením. Vrstva barvy, kterou na rty nanesete, stačí k tomu, aby je chránila. Kůže vašich úst tak bude nejen krásná, ale i v bezpečí před sluníčkem. Vyzkoušeli jsme a je to tak. Vaše rty tak nebudou příliš vysušené, popraskané, nehrozí ani nepříjemné pocity pálení nebo svědění.

Důvod č. 5: Pravidelná hydratace

Dobře zvolená rtěnka vaše rty nejen chrání, ale také vyživuje. Při výběru rtěnky dbejte na to, aby rty zbytečně nevysušovala a obsahovala navíc i některé prospěšné vitaminy. Důležitý je třeba vitamin E, který přispívá ke zdraví a regeneraci pokožky. Na správném výběru jednoznačně záleží, což můžeme jedině potvrdit.

Na celebrity, které nedají bez rtěnky ani ránu, SE PODÍVEJTE ZDE...

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články