Síla prvního sluníčka: Pečujte o svou pokožku, letní paprsky umí být zrádné

krásná žena
Zdroj: Unsplash.com

Od víkendu se mají dle předpovědi konečně přihlásit o slovo slunečné dny provázené nejen vysokými teplotami, ale i bouřkami a deštěm. Je jasné, že vzhledem k několikatýdenní absenci sluníčka vyrazí nejeden z nás do přírody na první opalovačku. Myslete však na svou pokožku, která je citlivá a náchylná ke spálení.

Speciální projekt
Speciální projekt 12. 06. 2020 14:01

Několik týdnů si můžeme nechat o sluníčku možná tak zdát. Buď jsme byli zavření doma nebo nám nepřálo počasí. Od příštího týdne by se snad mělo vše v dobré obrátit. Sice nás nemine nějaký ten déšť a bouřka, ale těšit se můžeme také na vysoké teploty a sluneční svit.

Je jasné, že většina z nás vystaví své tělo prvním červnovým paprskům a bude chtít chytit trochu zdravější barvy. Nepodceňujte však sílu tohoto sluníčka a svou pokožku důkladně namažte. Přinášíme vám tipy na přírodní kosmetiku, která vás nadchne nejen vůní, ale i konzistencí. Dále tip na přírodní ochranu, která sice vydrží kratší dobu, ale rozhodně pomůže. No a v neposlední řadě vám ukážeme, jak vybruslit za pomoci produktů z lednice z toho, když už se přece jen spálíte.

Připravte svou pokožku na léto

Svět minerálů

Kalcit, nebo také sluneční kámen velmi kladně působí na pokožku a její stav. Podporuje její vitalitu a přispívá tak ke správnému opalování. Kalcit také podporuje usazování vápníku v kostech, srážlivost krve i hojení tkání. Posiluje imunitní systém a čistí orgány podílející se na vylučování. Pořiďte si tedy třeba stylový náramek z růžového kalcitu, který se bude na vašem opáleném zápěstí nejen skvěle vyjímat, ale vyčistí i negativní energii ve vašem okolí.

Chraňte se před slunečními paprsky

Havlíkova Apotéka

Pojďte si užít to nejkrásnější léto. Česká značka organické kosmetiky APOTÉKA představuje jemnou letní péči, po které bude naše pokožka krásně hydratovaná, hebká a provoněná létem. Řada obsahuje 7 unikátních přípravků na opalování i po opalování pro dospělé i děti. APOTÉKA věří v sílu přírody a nepoužívá ve svých přípravcích chemické filtry, nýbrž filtry minerální bez nanočástic s ECOCERT certifikací. Až půjdete na slunce, své milované tělo natřete Opalovací emulzí (vybírat můžete SPF 15 nebo 30). Dokonale chrání pokožku celého těla před UV zářením. Díky aktivní látce AntileukineTM 6 je oddáleno zčervenání a podráždění kůže. Emulze úžasně voní a skvěle se roztírá. Je voděodolná a chrání nás celý den.

Po opalování naše tělo nutně potřebuje Balzám. Pořídit si můžete Něžný (s kokosovým olejem, slunečnicovým olejem a bambuckým máslem), nebo Svůdný (obsahuje kyselinu hyaluronovou, arganový, meruňkový, kokosový a slunečnicový olej a navíc ženšen). Skvělé je mít oba a kombinovat je podle potřeby pokožky. Pokožku celého těla dokonale regenerují, hydratují a zklidňují. Omezují zarudnutí a projevy photo-agingu. Dokonce dokáží zpříjemnit letní romantické procházky.

Opálení jako od Středozemního moře

Albert

Nemáte-li po ruce kvalitní opalovací přípravky a chystáte se do přírody, sáhněte po kvalitním olivovém oleji. Takoví obyvatelé přímořských států na něj nedají dopustit a tvrdí, že právě díky němu mají svou čokoládově hnědou pokožku ošlehanou sluncem. Má sice ochranný faktor nižší než opalovací kosmetika, ale rozhodně je fajn si pamatovat, že se hodí i jinam než jen do salátů. Olivový olej skvělé kvality seženete například v Albertu.

Mléčné výrobky pomůžou se spáleninami

Pokud jste se přece jen spálili, je nutné pokožku zklidnit. Když nemáte po ruce žádný přípravek, který je k tomu určený, sáhněte do lednice po mléčných výrobcích. Kyselina mléčná obsažená v mléčných výrobcích pomáhá zklidnit zarudnutí pokožky a ulevuje od bolesti. Bílý jogurt Nature's Promise z Alberta  nebo tvaroh ochladí popálenou kůži od sluníčka a urychlí její hojení.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články