Jak si vybrat letní klobouk? Řiďte se tvarem obličeje a materiálem

Jak si vybrat letní klobouk? Řiďte se tvarem obličeje a materiálem
Zdroj: pixabay.com
Nebojte se, že byste s kloboukem šlápla vedle. Celý váš outfit povznese na jinou úroveň. Vhodné jsou téměř ke každému oblečení. Trendy jsou klobouky v pánském stylu. Ideální jsou pro ženy, které mají kulatý obličej. Díky němu dosáhnete optického prodloužení. 
Klobouky nejsou vhodné pouze k rybníku či moři. Nebojte se je vytáhnout třeba na rande nebo na procházku po městě. 
Sáhněte po těch kloboucích, které jsou ležérní a vynosíte je jak k šatům, tak šortkám. 
+ 6 fotek+ 7 fotek

Klobouky se řadí mezi povinnou výbavu k moři či k rybníku, ale unosíte je i jinam. Že je ještě nevlastníte? Chyba! Klobouky mají nejen estetické, ale taktéž praktické využití. Při nákupu dbejte na to, jaký tvar obličeje máte. Ten je pro výběr dobře padnoucí pokrývky zásadní.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 26. 06. 2020 14:00

Nemusíte mít strach, že byste s kloboukem šlápla vedle. Ten celý váš outfit totiž povznese na jinou úroveň. Výhodou je, že ho vynosíte prakticky téměř ke každému oblečení. A je jedno, jestli si na sebe vezmete šaty se sandálky na klínku či džíny a tenisky. Klobouky sluší všem ženám, jenom musíte vědět, po jakém tvaru sáhnout.

Klobouky podle tvaru obličeje

Jste-li majitelkou oválného obličeje, můžete si gratulovat. Tomuto tvaru totiž sluší všechny typy pokrývek. Na výběr máte z nepřeberného množství tipů. U kulatého obličeje je třeba dosáhnout jeho optického prodloužení. Pro tento klam jsou ideální pánské či vyšší klobouky. Jestliže chcete obličej raději zeštíhlit, zvolte polodlouhý tvar klobouku.

Klobouky, které disponují velkým a širokým okrajem jsou vhodné pro ženy s hranatým obličejem. Jestliže máte čelo širší, volte klobouky menší. Pokud jste pravým opakem a čelo máte menší nebojte se sáhnout po pokrývce se širokou krempou.

U srdcovitého tvaru obličeje, který je směrem k bradě úzký, je vhodné se vyvarovat širokých klobouků. Ty totiž přispějí k tomu, že vám rozšíří nejširší část. Ideální pro vás budou asymetrické klobouky či ty, jejichž okraje jsou úzké nebo střední.

A jaký klobouk se hodí pro štíhlý obličej? Vyhněte se velkým kloboukům a upřednostněte ty nižší s ne moc širokým okrajem, které budou padat co nejvíce do čela.

Věděla jste, že klobouk vám může dokonce vylepšit postavu? Při výběru pokrývky se proto soustřeďte nejen na to, jak vám pasuje zepředu, ale též z profilu. Mohutné klobouky budou ideální pro postavu typu hruška. Naopak užší typy pokrývek jsou vhodné pro postavu se širšími rameny a plnějším dekoltem. Sáhněte tedy po klobouku, který bude užší než vaše ramena. Díky tomu dosáhne vaše postava symetričtějších tvarů.

Klobouk jako pomocník

Tato pokrývka není vhodná pouze k vodě, ale určitě si jej vezměte třeba na rande či na procházku po městě. Jeho hlavní funkcí je ochrana před slunečním svitem, kterou potřebujeme nejen u vody. Klobouk se tak stane stylovým a zároveň praktickým. Pokud budete mít nějaký robustnější, zajistí vám ochranu nejen hlavy, ale též ramen, zátylku či dekoltu. Nicméně nenechávejte nic náhodě a rozhodně nevynechávejte mazání opalovacím krémem.

Díky klobouku budete mít lepší výhled. Silné sluníčko v létě častokrát oslepuje. Tomu můžete s kloboukem předejít. Neustále mhouření může mít za následek zarudlé a unavené oči. Nespoléhejte se proto pouze na sluneční brýle.

Trendy

Největším trendem jsou slaměné klobouky a na léto naprosto ideální. Jedná se totiž o lehký a prodyšný materiál ve kterém se vám nebude hlava moc potit. Pro letošek jsou v kurzu klobouky z téměř všech přírodních materiálů a tvarů. Nebojte se tedy, že byste nebyla v klobouku šik. Sáhněte po ležérních kloboucích, které můžete nosit jak k šatům, tak šortkám.

Ke kloboukům jsou ideální doplňky taktéž z přírodních materiálů. A to jakékoliv korále, náušnice či proutěné kabelky. Nebojte se, že by klobouky byly trendy pouze jednu sezonu. Pokud si za ně připlatíte, chybu rozhodně neuděláte a určitě pro ně najdete využití i v dalších letech.

Další tipy na klobouky najdete ZDE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články