Škola líčení: Vizážistka Diana odkrývá nejúčinnější triky, jak docílit dlouhých a objemných řas bez žmolků

Řasy před nalíčením řasenkou natočte kleštičkami na řasy, abyste docílili ještě výraznějšího efektu. Obzvlášť účinné je to v případě, že máte přirozeně rovné řasy.Řasy začínejte líčit těsně u kořínků, aby se všechny dokonale obalily. Po zaschnutí aplikujte druhou vrstvu.Řasy, které se lehce slepily, oddělte pomocí čistého kartáčku od vypotřebované řasenky.Při líčení řas můžete vybírat hned z několika typů řasenek. Já vsadila na ty od značky Max Factor.+ 3 fotky+ 4 fotky

Také občas přemýšlíte, jaký typ řasenky vybrat a jak si s její pomocí řasy správně nalíčit, aby byl výsledný efekt co možná nejlepší? Pak je přesně pro vás určený další díl Školy líčení magazínu Lifee.cz s profesionální vizážistkou Dianou Vitikačovou, která vám prozradí nejefektivnější postupy při tvorbě oslnivých řas.

Dana Klementová
Dana Klementová 17. 10. 2022 10:30

Minule jsme se v naší Škole líčení věnovali tomu, jak správně nanést různé typy očních linek, a u očí ještě chvíli zůstaneme. V dnešním díle se totiž vizážistka Diana zaměřila na řasy.

Božský objem bez žmolků

Líčení řas není žádná věda. Řasenek existuje mnoho druhů a můžete si vybrat třeba podle typu kartáčku nebo podle výsledného efektu. Řasy můžete před nalíčením ještě natočit kleštičkami, abyste docílili výraznějšího efektu. Já jako první zvolila řasenku Divine Lashes od Max Factor s kartáčkem ve tvaru přesýpacích hodin. Tato řasenka má především prodlužující a objemový efekt a skvěle funguje, pokud ji nanesete ve více vrstvách,“ sděluje Diana v úvodu videonávodu. 

Výhodou řasenky, kterou si Diana vybrala, je mimo jiné to, že má lehké krémové složení obohacené o pečující panthenol. Ultra jemný kartáček spolehlivě rozděluje řasy a Divine má také tu výhodu, že je vytvořena pro vrstvení a netvoří žádné nevzhledné slepené řasy a žmolky. Řasenka se během dne nerozmazává ani nedrolí

Až o 87 % delší řasy

„Jako další jsem použila objemovou řasenku False Lash Effect XXL, která má zužující se umělohmotný kartáček. Opět řasy důkladně pročesávám již od kořínků. Pokud by se vám zdálo, že po nalíčení máte řasy slepené, jednoduše použijte čistý kartáček od některé nepoužívané řasenky a oddělte je pomocí něj,“ popisuje Diana ve videu triky, jak docílit krásného efektu bez nevzhledného slepení řas.

Řasenka False Lash Effect XXL od Max Factor zajistí okamžitý efekt prodloužení řas jako ze salonu, aniž by je jakkoliv poškodila. Dokáže řasy prodloužit až o 87 %, přičemž na nich nevytváří žmolky. Je navíc vhodná i pro citlivé oči. Řasenka se velice snadno odličuje a ocení ji ženy, které mají citlivé oči, protože je bez vůně, minerálních olejů a Mastku.

Dramatický pohled již po první vrstvě

„Jako poslední jsem použila řasenku 2000 Calorie též od Max Factor, což je objemová řasenka s klasickým kartáčkem. Při líčení jím nepřejíždějte pouze po špičkách řas, protože se vám je nepodaří všechny důkladně obalit a oddělit. Volte spíše delší pohyby od kořínku po konečky, protože jen tak řasy zvednete a natočíte,“ uzavírá Diana povídání o líčení řas.

Řasenka 2000 Calorie zajistí až o 300 % větší objem, intenzivní černou barvu a dramatický vzhled již v první vrstvě. 2000 Calorie je ikonickou řasenkou, kterou ženy milují už roky. Pokud si nejste jistí, že zvládnete líčení s umělohmotným kartáčkem, na tuto řasenku s klasickým kartáčkem s hustými štětinami se můžete vždy spolehnout. Nevadí jí vrstvení a nerozmazává se. 

Související články

Další články