Škola líčení: Vizážistka Diana vám prozradí, jak si vytvořit dokonalé oční linky hned několika způsoby

Začněte linkou ve vnějším koutku oka. Doporučuji se dívat rovně před sebe a nelíčit na zavřeném oku. Lépe odhadnete, kde začít, aby linka nebyla zlomená. Dalším tahem vytvořte pomyslný trojúhelník a spojte ho s již načrtnutou linkou. Trojúhelník teď zbývá vybarvit, zdokonalit tvar linky a dotáhnout ji na všech místech. Jelikož už vidíme její tvar, v téhle fázi už můžete klidně pracovat na zavřeném oku. No a pokud chcete oko ještě více opticky protáhnout a podtrhnout jeho kočičí tvar, můžete pomocí linky nakreslit malý zobáček ve vnitřním koutku.+ 3 fotky+ 4 fotky

Váháte někdy nad tím, jestli si troufnout na malování oční linky a vzdáváte to proto, že si nejste jisti svou technikou? Právě pro vás bude vhodný další díl Školy líčení magazínu Lifee s profesionální vizážistkou Dianou Vitikačovou, která vám prozradí nejefektivnější postupy a nejrůznější triky na vytvoření krásné oční linky.

Dana Klementová
Dana Klementová 06. 10. 2022 08:00

Zatímco minule jsme se v naší Škole líčení věnovali tomu, jak si správně nalíčit oči pomocí stínů, tentokrát se vizážistka Diana Vitikačová zaměřila na oční linky.

Na oční linky vyberte ten správný produkt

Líčení očních linek bývá často komplikované. S detailním návodem to ale jistě hravě zvládnete. Můžete je totiž nalíčit hned několika různými způsoby a produkty. Já si vybrala dvě různé tužky od Max Factor pro jemnější linky a fix pro výrazné kočičí linky,“ prozrazuje na úvod vizážistka Diana

Ve videonávodu jsou zmíněné dvě různé tužky a fix, které bývají nejčastěji používány pro vytvoření linek. Diana vám napoví, který produkt je nejlepší vybrat pro vámi požadovaný výsledný efekt.

Klasická oční linka pomocí tužky

„Jako první jsem sáhla po klasické Max Factor tužce, která je vhodná i pro naprosté linkové začátečníky, protože nevyžaduje takovou preciznost jako linky tekuté. Hrot tužky je jemný, a umožňuje tak skutečně snadnou a pohodlnou aplikaci,“ sděluje Diana v návodném videu, kde se můžete podívat, jak přesně linku líčí.

Pomocí malých tahů těsně u linie řas jsem vytvořila jemnou linku, která  začíná zhruba v polovině oka v místech, kde se víčko svažuje dolů, a tím oko opticky pozvedá. Abych docílila jemného efektu, zakončila jsem ji souběžně s vnějším koutkem,“ dává přesný návod Diana, jak si i úplný laik může jednoduše nalíčit jednoduchou oční linku. 

Ultra jemnou tužku šetrnou k citlivému očnímu okolí od Max Factor, kterou si Diana vybrala, lze navíc využít také ke stínování víčka nebo oblasti pod řasami, takže se vám ve vaší kosmetické výbavě skutečně neztratí. Zároveň je dostatečně pevná k vytvoření precizního líčení definujícího oči a je vhodná i k tvorbě sexy kouřového líčení.

Kouřové oční linky

Stejně tak jednoduché jsou i kouřové oční linky. Ty se vám budou nejlépe líčit s vysouvací tužkou na oči. Já zvolila tu od Max Factor a dala jsem přednost méně výraznému hnědému tónu. Tužku však můžete kromě kouřového líčení použít i pro jemné a výrazné linky. Má krémovou texturu, intenzivní pigmentaci, na oku skvěle vydrží i celý den a nerozmazává se,“ popisuje Diana benefity vysouvací tužky Max Factor. Hnědá tužka na oku není tak tvrdá jako černá a u kouřového líčení vám bude v začátcích lépe odpouštět malé chybičky. 

Linku začněte kreslit na pootevřeném oku, abyste lépe odhadli odkud má začínat. Nejprve vytvořte linku od koutku oka a následně ji spojte s víčkem. Pokud je linka kostrbatá, netrapte se tím. Pomocí štětce ji následně stejně vystínujete do kouřového efektu. Poté stačí štětcem od korektoru začistit její spodní hrany a máme hotovo. Výhodou této linky je, že ji nemusíte vyšvihnout napoprvé a můžete její tvar v průběhu líčení ještě upravovat a vylepšovat,“ zaznívá v návodném videu. 

Jak vytvořit kočičí linku

Kočičí linky nejlépe vykouzlíte pomocí linek ve fixu a můžete s nimi zazářit ve dne i na večírku. Začněte linkou ve vnějším koutku oka. Doporučuji se dívat rovně před sebe a nelíčit na zavřeném oku. Lépe tak odhadnete, kde začít, aby linka nebyla zlomená. Dalším tahem vytvořte pomyslný trojúhelník a spojte ho s již načrtnutou linkou. Vzniklý trojúhelník teď zbývá vybarvit, zdokonalit tvar linky a dotáhnout ji na všech místech. Jelikož už vidíme její tvar, v téhle fázi už můžete klidně pracovat na zavřeném oku,“ dává svůj návod vizážistka.  

Pokud chcete oko ještě více opticky protáhnout a podtrhnout tak kočičí tvar, je tu ještě jeden trik s linkou ve vnitřním koutku.  „Pomocí linky nakreslíte malý zobáček ve vnitřním koutku. Pamatujte, že linka by měla nejlépe vypadat na otevřeném oku a její ideální sklon je ve směru prodloužení spodního víčka,“ vysvětluje detailně Diana postup dokonalé líčení očí. 

Co se týče linky ve fixu, tak i zde Diana vsadila na značku Max Factor. Masterpiece High Precision linka v sobě kombinuje intenzitu tekuté linky a preciznost tužky. Unikátní tvar této tužky dokáže kreslit jak dramaticky silnou, tak i elegantně tenkou linku. Na oku krásně drží a snadno se aplikuje. 

Návod na vytvoření krásných linek najdete jak ve videu, tak i v naší galerii, kde jsou i tipy na výše zmíněné produkty. 

Související články

Další články