Laminace obočí: Vydrží až šest týdnů, první noc ale pozor na spánek

Laminace obočí: Vydrží až šest týdnů, první noc ale pozor na spánek
Zdroj: Freepik
Laminace zafixuje obočí a dodá mu tvar až na 6 týdnů. Výsledek je vidět okamžitě a samotný proces je velice příjemný.Sada na laminaci obočí RefectoCil Brow Lamination Kit. Svět kadeřnictví, 1125 KčLash Lifting Lamination SET. Smart Lashes, 1190 KčSada na úpravu obočí Laminate Brow, Makeup revolution. Notino, 545 Kč+ 1 fotka

O semi-permanentní úpravě obočí se v poslední době mluví čím dál častěji. Jde o narovnání neposedných chloupků, například těch, co rostou jiným směrem nebo se vlní, a následnou fixaci do požadovaného tvaru. Pro koho je laminace obočí vhodná a jak probíhá? To magazínu Lifee.cz prozradila vizážistka a kosmetička Bára Hasoňová.

Dana Klementová
Dana Klementová 30. 09. 2022 08:00

Semi-permanentní úprava obočí představuje velmi oblíbený trend, který v posledních letech posunul úpravu obočí na novou úroveň. Díky laminaci už totiž nemusíme každé ráno řešit neposedné chloupky, jejich fixace je trvalá a vydrží až několik týdnů. 

Pro koho je určena laminace obočí?

Laminace je určena pro každé obočí, kterému chybí symetrie nebo je celkově tenké a řídké. Stejně tak je vhodná pro ty, kterým místy chloupky nerostou vůbec. Pomocí laminace lze zkrátka užší obočí rozšířit a neposedné chloupky zkrotit

Laminace obvykle vydrží 5 až 6 týdnů. Po tu dobu nemusíte svému obočí věnovat zvýšenou pozornost. Pouze ho můžete každé ráno přejet průhlednou řasenkou na obočí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bára Hasoňová (@barahasonovamakeup)

Jak probíhá laminace obočí?

Jak probíhá laminace obočí v kosmetickém salonu, prozradila magazínu Lifee.cz vizážistka a kosmetička Bára Hasoňová, kterou působí například v pořadu Sama doma, kde pravidelně proměňuje divačky. „Před samotným procesem je důležité vyloučit možné alergické reakce a poté se můžeme pustit do laminace. Nejdříve musíme obočí důkladně odlíčit a odmastit, aby měly aplikované přípravky možnost správně proniknout do chloupků. Laminace má obvykle 2 až 3 fáze. Počet fází se liší podle výrobce, jehož produkty kosmetička použije,“ prozrazuje Bára.

V první fázi dochází k narušení struktury chloupku, který se tak stává jemnější a poddajnější. "Ve druhé fázi se pomocí kartáčku vyčesává a následně fixuje do požadovaného tvaru. Poté je možné obočí obarvit. Závěrečným krokem je nanesení výživného balzámu, který drží obočí v zafixovaném tvaru, dodává mu lesk a výživu," poukazuje Hasoňová.

"Tento balzám je pak důležité ponechat na obočí alespoň 24 hodin. První den po laminaci byste se proto měli vyhnout namáčení obočí, sauně, páře nebo mechanickému narušení tvaru. Ideálně tedy první noc nezabořte hlavu do polštáře, ale raději ležte spořádaně na zádech. A to mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem si obočí přeležela a nevypadalo to dobře. Dále těchto 24 hodin nepoužívejte ani žádné tužky na obočí,“ popisuje Bára následnou péči. 

Celý proces laminace je navíc příjemný, obvykle probíhá vleže na kosmetickém lehátku a často se stává, že u ní klientka usne,“ uzavírá zkušená kosmetička.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články