Zdeňka (55): Přítel se ve spánku otočil na bok. Teprve tehdy jsem si všimla detailu, který pohřbil náš vztah

Zdeňka (55): Přítel se ve spánku otočil na bok. Teprve tehdy jsem si všimla detailu, který pohřbil náš vztah
Zdroj: Pixabay

Zdeňka si na stará kolena našla perfektního muže, kterého jí všechny kamarádky záviděly. Petr byl šarmantní, plný elánu a nesmírně galantní. Začali spolu plánovat budoucnost. Pak se ale stalo něco, co Zdeňčinými vzdušnými zámky otřáslo v základech.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 07. 2021 12:00

Před pěti lety jsem se seznámila se šaramantním prošedivělým mužem přiměřeného věku. Zatímco moje osamělé kamarádky brouzdaly beznadějně po internetových seznamkách, já si po mnoha letech osamění konečně užívala vztahu se vším všudy.

Vedle nového přítele jsem omládla

Okolí nám většinou naši lásku přálo, ale našli se i závistivci. Trochu mě například zklamala moje nejlepší kamarádka, která často poukazovala na to, že Petr má daleko víc životní energie než já, dovede si více užívat života a vůbec proti mně působí méně usedlým dojmem. Tvrdila, že když nás vidí spolu, připadám jí jako jeho matka nebo přinejmenším starší sestra.

Nevěnovala jsem takovým řečem pozornost, přičítala jsem je závisti osamělé ženy, a dál šťastně žila s člověkem, se kterým jsme začali plánovat společnou budoucnost. Chtěli jsme si pořídit malý domek na venkově a strávit tam podzim života.

Ostatně z jiných stran jsem slyšela samé lichotky, jak jsem omládla a jak mi sluší nová svěží barva vlasů. Můj partner naproti tomu měl vlasy úplně šedivé, takže jsem neměla žádný důvod předpokládat, že jako dvojice působíme nějak nepřiměřeně.

Všimla jsem si jednoho detailu, který mi dosud unikal

Loni v zimě po nádherné oslavě Valentýna se můj vzdušný zámek začal drolit v základech, až z něj postupně zbyla hromada trosek. Petr byl zvyklý usínat na zádech. V této poloze měl ale potíže s dýcháním. Nikdy předtím jsem to neudělala, ale této noci jsem ho poprosila, jestli by nemohl spát na boku, protože jinak mám pocit že se dusí a bojím se o jeho zdraví.

Vyhověl mi a poklidně usnul. V té chvíli jsem si všimla jednoho detailu, který mě zarazil. Můj šedovlasý přítel měl vlasy v místě, kde mu odrůstaly, úplně černé!

Nedokázala jsem si to nijak vysvětlit. Chodila jsem nervózně po bytě, až mě napadlo podívat se do Petrových dokladů. Zde mě čekalo velké překvapení. Zjistila jsem, že můj přítel je ve skutečnosti o deset let mladší, než mi tvrdil, a v žádném případě nejsme vrstevníci.

Zjistila jsem, že je o 10 let mladší a podvádí mě

Kromě toho jsem v jeho dokladech našla fotografii ženy o něco starší než já. Připomínala mi moji babičku v době, kdy jsem byla malá. Až do rána jsem seděla v kuchyni, kouřila jednu cigaretu za druhou a přemýšlela, co budu dělat. Ráno jsem Petra se vším konfrontovala.

Přiznal se mi, že ho přitahují starší ženy, které ale většinou preferují muže stejného věku. Proto si barví vlasy našedivo, lže o datu narození a celkově se snaží působit starším dojmem. Žena na fotografii je jeho nová přítelkyně, se kterou se seznámil nedávno, když v klubu seniorů vedl počítačový kurz. Ludmila byla ještě o 10 let starší než já, takže mezi nimi byl věkový rozdíl dvaceti let.

Domeček na venkově teď Petr plánuje se svou novou šedovlasou láskou a mně zbyly jen oči pro pláč a předsevzetí, že až se příště do někoho zamiluju, nejprve si ho řádně prověřím, než spolu začneme plánovat společnou budoucnost.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články