Milostné trampoty noblesního herce: Bohuše Záhorského před svatbou čekalo nemilé překvapení

Milostné trampoty noblesního herce: Bohuše Záhorského před svatbou čekalo nemilé překvapení
Zdroj: Reprofoto Youtube

Herci Bohušovi Záhorskému, kterého si můžeme dnes připomenout ve filmu Tři vejce do skla, se první manželství příliš nevydařilo. Životní lásku našel až napodruhé. Stala se jí Vlasta Fabiánová. Jenomže když mělo dojít na svatbu, objevil se nečekaný zádrhel.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 06. 2021 11:00

Děj filmu Tři vejce do skla: Vincenc Babočka je přesvědčený o tom, že v něm dřímá detektivní talent. Dovolená v Karlových Varech však ukáže, zda má skutečně pravdu. Policisté si ho totiž spletou s mezinárodně stíhaným dobrodruhem Leonem Weberem. Na komedii Tři vejce do skla z roku 1937 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Záhorskému herečky říkaly bonbónek

Bohuš Záhorský, kterého diváci nejvíce znají z rolí dědečků různých povah, avšak s mnoha životními zkušenostmi, používal v začátcích své kariéry raději pseudonym Bóža Horský. Nechtěl totiž dělat zbytečné problémy svému otci, který byl tehdy nadějným politikem.

Velký zlom přišel po setkání s E. F. Burianem a angažmá v Osvobozeném divadle. A to nebylo vše. Voskovec s Werichem mu zase otevřeli dveře do světa filmu. Přezdívku Bonbónek mu však nevymysleli kolegové na place, ale herečky z Národního divadla, do něhož nastoupil po válce. Každý den byl perfektně upravený, nechyběla výrazná kolínská a oblek ušitý na míru. A právě díky své uhlazenosti dostal sladkou přezdívku.

Bohuš Záhorský měl úspěch u žen

Záhorský vždy působil svou galantností a vybranými způsoby. Dovedl také vést smysluplnou konverzaci. A to se ženám líbilo. K již zmiňované přezdívce se tak přidala další, poněkud noblesnější - Poslední baron.

První manželku Věru odloudil rozhlasovému režisérovi Josefu Bezdíčkovi. Jejich svazek ale neměl dlouhého trvání. Sice se jim narodila dcera Eva, ale oba se velmi brzy shodli na tom, že si každý z nich představuje manželství úplně jinak. A tak došlo na rozvod.

Druhý rozvod Bohuše Záhorského

Bohuš Záhorský se do dalšího chomoutu moc nehnal. Život starého mládence byl ochotný vyměnit za partnerské soužití až po seznámení s Vlastou Fabiánovou. Jenomže když začali plánovat svatbu, objevil se problém.

Předválečný rozvod nebyl ze zákona platný. Zřejmě došlo k administrativní chybě. Záhorský tak o něj musel, po dlouhých dvaceti letech, znovu požádat. Veselka se však nakonec konala, došlo k ní v roce 1971 a za přítomnosti dvou svědků. Byla i bez výměny prstýnků, oba nastávající si přáli jen velmi skromný obřad.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Bohuš Záhorský

CSFilm: Tři vejce do skla

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články