Škola líčení: Jak si správně nalíčit oči? S podrobným videonávodem od vizážistky Diany to bude hračka

Jako základ pro líčení jsem se rozhodla využít tekuté krémové stíny od Max Factor, které mají nádherné barvy a vytvoří krásný rozjasněný pohled. Aplikuji odstín Lovely Rose na 1/2 pohyblivého víčka a poté ho rozpracuji plochým štětcem.Dále si z paletky beru světlý matný stín a pomocí většího kulatého štětce ho začnu nanášet do ohybu víčka. Používám k tomu především krouživé pohyby a dávám si pozor na to, abych se stínem nevyjela až příliš k obočí jelikož by to ve finálním líčení nevypadalo dobře.  Jako další použiji tmavší stín a menší kulatý štětec. Stín aplikuji do vnějšího koutku přímo k řasové linii. Docílím tak větší hloubky a propracovanosti líčení. Abych nikde neměla ostré přechody a všechny stíny byly propojené, vrátím se opět k většímu kulatému štětci a pomocí krouživého pohybu oba stíny propojím dohromady.Při líčení očí nám může být velkým pomocníkem i tužka na oči. Já v tomto případě použila velmi světlou tužku od Max Factor, kterou jsem nanesla do vnitřní linky, což vytváří efekt větších a otevřenějších očí.+ 3 fotky+ 4 fotky

Také občas váháte, jak si správně nanést make-up, korektor či oční stíny? Magazín Lifee.cz proto ve spolupráci s vizážistkou Dianou Vitikačovou připravil nový projekt Škola líčení, ve kterém vám poradí se správnými postupy a prozradí vám ty nejlepší beauty triky. Tentokrát je na řadě líčení očí.

Dana Klementová
Dana Klementová 19. 09. 2022 10:30

Která žena by netoužila po dokonalém a oslnivém pohledu? Vykouzlit perfektní look nemusí být snadné, s detailním videonávodem vám to nicméně půjde mnohem lépe. 

Dokonalé líčení očí

„V make-upu neplatí téměř žádná pravidla, stejně jako třeba v barvě stínů, ale s tímhle denním a večerním líčením budete mít jistotu, že nešlápnete vedle a zazáříte v práci i na večírku,“ prozrazuje vizážistka Diana na úvod svého tutoriálu, „pro dnešní líčení jsem zvolila paletu očních stínů Max Factor Masterpiece Nude Palette, která obsahuje oboustranný aplikátor. Díky jemnému krémovému složení ji ale lze nanášet i prsty. Konkrétně jsem si vybrala paletku se studenějšími odstíny."

Samozřejmě můžete použít i jinou variantu. "Sáhnout můžete také po paletce očních stínů Max Factor Colour X-pert Soft Touch. Ta obsahuje bohatě pigmentované pudrovo-krémové stíny, které umožňují docílit výrazného looku již během prvního doteku barvy s očním víčkem,poukazuje Diana.

Velký pomocník tužka na oči

Jako základ pro líčení se rozhodla využít tekuté krémové stíny Eyefinity 24h od Max Factor s voděodolnou tetovací technologií a neprášivým složením, které představují skvělé propojení metalické tekuté linky a očních stínů v jednom. "Tyto stíny s 24hodinovou výdrží jsou navíc odolné vůči otěru i přenosu,“ zdůrazňuje Diana. 

Při líčení očí nám může být velkým pomocníkem i tužka na oči,“ poukazuje ještě Diana. Vsadila přitom na konturovací tužku na oči Max Factor Kohl Pencil. Ta se nejen skvěle aplikuje, ale zároveň se na oku nerozmazává a během pár minut s ní snadno vykouzlíte kouřový efekt líčení.

Jestli vás zajímá, jak docílit perfektního líčení očí, prohlédněte si naši fotogalerii, nebo si pusťte video, kde na vás čeká přesný postup.

Související články

Další články