Vyschlá řasenka se dá zachránit: Redakce vyzkoušela trik s horkou vodou

Jak na vyschlou řasenku? Skvělý tip na její znovuzrození
Zdroj: Kristina Vodičková/Lifee.cz
Vyzkoušeli jsme v redakci trik, který prodlouží život vaší řasence. Takhle vypadaly vyschlé štětečky na našich řasenkách.Řasy nalíčené vyschlou řasenkou působí velmi jemně a nevýrazně, přičemž obě naše řasenky mají velmi nápadný efekt, pokud jsou ještě v kondici. Vpravo vidíte délku řas po pročesání vyschlou řasenkou.O nápadné líčení, které má redaktorka ráda, rozhodně nejde.+ 8 fotek+ 9 fotek

Pokud jste si mysleli, že se suchá řasenka už nedá nijak zachránit a musíte si koupit novou, nedělejte to. Máme pro vás skvělý tip na prodloužení trvanlivosti a nebudete si k tomu muset pořizovat žádné speciální prostředky.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 06. 08. 2022 15:30

Tento trik koluje na sociálních sítích a zaručí vám, že oblíbenou řasenku budete moct ještě chvíli používat. Nebudete k tomu potřebovat nic víc než sklenici s horkou vodouNebudete lít nic do řasenky, ale tímto fíglem zajistíte, že veškeré maskara v balení bude znovu tekutá a tím pádem použitelná.

Co s vyschlou řasenkou?

Ohřejte vodu v rychlovarné konvici, ale nemusí dojít až k bodu varu, stačí, aby byla horká. Vezměte nádobu, do které se vám vejde řasenka, a nalijte tam tolik vody, aby byl obal řasenky ponořen až k víčku, ale aby do něj nemohla zatéct voda.

Řasenku nechte pár minut ve vodě a poté ji vyndejte a zkontrolujte si, jak se změnila konzistence náplně. Místo oschlého kartáčku na vás bude čekat řasenka jako nová a můžete ji hned použít.

Trik s horkou vodou můžete použít opakovaně, a i když pro novou řasenku nakonec stejně budete muset zajít, budete mít alespoň dobrý pocit, že jste balení vypotřebovali až do dna.

Trvanlivost řasenky

Co se týče trvanlivosti, otevřenou řasenku byste neměli používat déle než půl roku. Obecně se doporučuje vyměnit ji už po 3 měsících. Záleží na tom, jak moc řasenky nanášíte.

Co trvanlivosti rozhodně nepřidává, je pumpování s řasenkou (vytahovaní a zatahování kartáčku několikrát za sebou před nanesením). Tímto způsobem si totiž do balení nabíráte vzduch, který zapříčiní rychlejší vysychání.

Trik jsme pro vás nafotili a postup najdete v naší galerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články