Jitka Zelenková o kudrnatých vlasech: Nosím na hlavě své logo a bez difuzéru necestuji

Jitka Zelenková o kudrnatých vlasech: Nosím na hlavě své logo a bez difuzéru necestuji
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Jitka Zelenková promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz nejen o péči, kterou věnuje svým kudrnatým vlasům.Podle Jitky Zelenkové je u kudrnatých vlasů důležitý střih, který má navíc probíhat za sucha.Věkem se prý struktura jejích vlasů mění.Zpěvačka Jitka Zelenková oslavila před dvěma roky 70. narozeniny, ovšem slavnostní koncert dlouho odkládala kvůli pandemii covidu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kudrnaté vlasy si žádají speciální péči a dobře to ví i legendární zpěvačka Jitka Zelenková (72). V rozhovoru pro Lifee.cz upozornila, jak důležitý je správný střih, který se má provádět za sucha. Přidává také užitečný ranní trik pro všechny, kteří trpí na suchou pokožku a vrásky na čele a kolem očí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 09. 2022 08:00

Zpěvačka Jitka Zelenková, která coby vokalistka doprovázela Karla Gotta a má na kontě i sólové nahrávky, vyzkoušela snad všechny účesy a barvy světa. „Včetně paruk, žehlení nebo krátkých sestřihů. Dříve byla třeba móda mít na hlavě ty černošské koule, ty jsem nosila, ale mé vyžehlené období moc dlouho netrvalo," vyjmenovává slavná zpěvačka, „nicméně můžu říct, že zhruba od roku 2006 jsem se ustálila a už to snad nikdy měnit nebudu. Vždyť já jsem pro ty své kudrnaté vlasy známá."

Máte nějaké rituály, které dodržujete?

Kdybych vám řekla své rituály, tak to není návod pro všechny. Třeba já, když ráno otevřu oči, musím si aplikovat ten nejmastnější krém, co mám po ruce. Dávám si ho konkrétně pod oči a na čelo, protože tam mám vrásky. A tam ho také nechávám pěknou chvíli působit, teprve později jdu do sprchy. To je můj ranní rituál, bez kterého se neobejdu.

Jaké krémy tedy používáte?

Nemusí to být nic drahého, to já nepoužívám. Potřebuji hodně pečující kosmetiky na tělo - ráda jsem dobře hydratovaná. Říkám, že se potom cítím dobře po celém těle. A  pozor - dobře se starám také o vlasy. To už snad nejsou ani rituály, to je skutečně na dlouhé vyprávění. O vlasy já prostě s oblibou ráda pečuji, protože musím. Tohle, co mám na hlavě...

Ano, kudrnaté vlasy mají specifickou strukturu, chovají se jinak. Je to tak?

Dokonce se musí i speciální metodou zastřihávat. Moje kadeřnice Blanka Hašková je jedna z mála, kdo to s mými vlasy umí. Stříhá mě absolutně jinak než ostatní ženy.

To znamená jak?

To znamená nasucho. Kudrnaté vlasy jinak schnou a je s nimi hodně práce. Je to opravdu složitá alchymie.

Nyní už také existují moderní metody mytí kudrnatých vlasů. To také praktikujete?

Ano. Fén musí mít difuzér a musí být velmi slabě puštěný. Dokonce si ho beru s sebou, když cestuji. Normální fén pro kudrnaté vlasy snad neexistuje. Když mám vystoupení, znamená to pro mě denní mytí hlavy a speciální šampony a kondicionéry.

Co by se stalo, kdybyste je nepoužívala?

Bylo by to krepaté a nedrželo tvar. Jde to ruku v ruce, je to o dobrém tvarování a střihu.

Na tuto speciální péči o vlasy jste přicházela postupně, celý život?

Jsou to roky praxe, ale za ty roky se vám také kvalita vlasů mění. Ovlivňuje to třeba i barvení. Já vyzkoušela snad všechny účesy světa.

Také barvy?

Ano, také barvy, včetně paruk, žehlení nebo krátkých sestřihů. Dříve byla třeba móda mít na hlavě ty černošské koule, ty jsem nosila, ale mé vyžehlené období moc dlouho netrvalo. Ale můžu říct, že zhruba od roku 2006 jsem se ustálila a už to snad nikdy měnit nebudu. Vždyť já jsem pro ty své kudrnaté vlasy známá.

Ano, vlastně je to vaše značka.

Celý život nosím své logo na hlavě. Když se připravuji na vystoupení, jako první začínám řešit vlasy. Přes to nejde vlak. Teprve potom se líčím.

A o své tělo pečujete jak?

Miluji si jednou za čas udělat wellness den. Takový den, kdy se o sebe starám. Minimálně jednou do týdne, když mi to vyjde, žiju sama pro sebe. Někdo tomu říká třeba pyžamový den. Pěkně pomalu, nikam nespěchat a udělat svému tělu dobře. Protože když si uděláte dobře na těle, je vám dobře i na duši. Tohle já opravdu potřebuji.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články