Podzimní péče o ruce ve třech krocích: Těžce zkoušená pokožka si žádá hydrataci, regeneraci a rukavice

Podzimní péče o ruce ve třech krocích: Těžce zkoušená pokožka si žádá hydrataci, regeneraci a rukavice
Zdroj: Freepik
Krém na ruce Mango & Koriandr. Yves Rocher, 99 KčIndulona Original krém na ruce. Indulona, 41 KčKrém na ruce s bambuckým máslem. L'OCCITANE, 90 KčNeparfemovaný krém na ruce. Neutrogena, 129 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Vítr a chladné počasí mohou mít na pokožku rukou velmi negativní vliv. Pokud vás během sychravého počasí trápí svědění, vysoušení a praskání kůže, neváhejte. Je nejvyšší čas začít se o ruce pořádně starat. Podzim je totiž za rohem.

Dana Klementová
Dana Klementová 15. 09. 2022 08:00

Základním předpokladem hebké pokožky rukou je její dostatečná hydratace. Stejně tak důležitá je ovšem i regenerace a ochrana pokožky před negativními vnějšími vlivy

Regenerace je základ

Základem péče o ruce, a to nejen na podzim a v zimě, by měla být jejich intenzivní regenerace a výživa. Během chladnějších měsíců jsou proto vhodné hutnější krémy, které obsahují bambucké máslo, včelí vosk, glycerin, oleje či ureu. Oblíbenou složkou krémů na ruce je i vitamin C, který přispívá k sjednocení barvy pleti a slouží i jako prevence tvorby slunečních pigmentových skvrn.

Vsaďte na glycerin, vazelínu a parafín

Dopřát svým rukám můžete i glycerinový nebo parafínový zábal. Glycerin snadno seženete ve všech lékárnách nebo drogeriích. Následně do něj ruce na chvíli vložte a poté je zabalte do mikrotenového sáčku a navlékněte si rukavice. Zábal nechte v teple alespoň dvacet minut působit. Nevstřebané zbytky glycerinu stačí jednoduše opláchnout vlažnou vodou a změnu k lepšímu uvidíte prakticky hned. Ruce budou hebké, vláčné a hydratované. 

Kožní lékaři také doporučují nanést na noc na ruce krém s obsahem bílé vazelíny, parafínu či dalších zklidňujících látek a navléci na ně rukavice, které se v obchodech používají při nákupu pečiva. Pokožka rukou tak během spánku mnohem lépe udrží potřebnou hydrataci a snáze zregeneruje.

Jestliže máte pokožku rukou v chladných měsících hodně suchou, nebojte se vyhledat pomoc odborníků. Nechte se hýčkat parafínovým zábalem, který vám poskytne zkušená manikérka, a uvidíte, jak vaše ruce omládnou. 

Používejte rukavice

Poškození pokožky rukou můžete jednoduše předcházet používáním rukavic během domácích prací. Právě nadměrné namáčení rukou může vést k vysychání kůže, různým vyrážkám a předčasnému vzniku vrásek

Obzvláště byste na rukavice neměli zapomínat tehdy, když vám ruce vlivem chladného počasí praskají. Pro otevřené ranky není voda se saponátem to nejlepší. A když je řeč o rukavicích, nezapomínejte ani na ty pletené, které vaše ruce skvěle ochrání před mrazem. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články