Jak vyčistit skvrnu od džusu? Pomůže horká voda a glycerin, ale i babská rada s podmáslím

Jak vyčistit skvrnu od džusu? Pomůže horká voda a glycerin, ale i babská rada s podmáslím
Zdroj: Freepik

Někdy stačí chvilka a na oblečení nebo koberci či nábytku se vytvoří nevzhledná skvrna. Další nepříjemností je, že některé typy nejdou tak snadno dolů a obyčejné praní nebo čištění na ně nestačí. Mezi odolné fleky patří i ty od džusu. Naštěstí existuje pár účinných triků, které vaše oblečení či jiné tkaniny zbaví skvrn od džusu snadno a bez námahy.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 02. 06. 2020 09:00

Fleky dokáží pokazit vzhled vašich oblíbených kousků oblečení, ale i koberce, pohodlné sedačky nebo jiného kusu nábytku. Co s tím? Trochu snazší je čištění flíčků, když jsou ještě čerstvé, odstranit je ale možné i staré zaschlé skvrny.

Čerstvé skvrny od džusu prolijte horkou vodou

Čerstvé skvrny od džusu odstraníte jejich proléváním velmi horkou vodou. Až bude váš oblíbený kousek dostatečně propláchnutý, hoďte ho do pračky nebo vyperte ručně. Pokud na oblečení či sedačce přesto zůstane zbytek skvrny, polijte místo citronovou šťávou a znovu očistěte. Uvidíte, že po skvrně nezůstanou ani stopy.

Na staré skvrny funguje glycerin

Pokud máte na oblečení starší skvrny od džusu, které se vám nepodařilo vyčistit, vyzkoušejte glycerin. Skvrnu glycerinem potřete z obou stran. Nechte chvíli působit. Poté ji dostatečně propláchněte studenou vodou. Pokud se ale jedná o čerstvé skvrny, je dobré je nejprve odsát například papírovou kuchyňskou utěrkou. Po očištění glycerinem ještě na skvrnu použijte speciální čisticí prostředky na tkaniny nebo nádobí, do kterého můžete přidat lžičku bílého octa, případně čtvrt hrnku jedlé sody.

Babské rady doporučují podmáslí

Babské rady sází v případě odstraňování čerstvých skvrn od džusu na horké podmáslí. Postup je stejný jako při prolévání horkou vodou. Skvrnu namočte do horkého podmáslí a vyperte nebo opláchněte. Zbývající skvrny odstraníte citronovou šťávou.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články