Domácí pleťové masky, které skutečně fungují: Vsaďte na avokádo, jogurt nebo kurkumu

Domácí pleťové masky, které skutečně fungují: Vsaďte na avokádo, jogurt nebo kurkumu
Zdroj: Freepik

Nádherná pleť jako po ošetření profesionální kosmetičkou? Žádný problém. Přinášíme vám tipy na pět domácích pleťových masek, díky kterým bude váš obličej opět zářit. Stačí vsadit na avokádo, banán, rajčata nebo jogurt.

Dana Klementová
Dana Klementová 24. 08. 2022 08:00

Která žena by netoužila po bezchybně vypadající pleti? Pomozte své pokožce k oslnivému vzhledu pomocí běžných surovin, které máme všichni doma. Nezabere vám to víc než půl hodiny. 

Domácí pleťové masky

Receptů na domácí pleťové masky existuje nespočet. Záleží pouze na tom, jakou péči vaše pokožka potřebuje. Zatímco pro smíšenou a mastnou pleť jsou nejvhodnější ovesné vločky, na dehydratovanou pokožku nejlépe funguje avokádoRajčata zase oceníte tehdy, pokud chcete pleti dopřát pořádnou dávku osvěžení.  

Rozjasňující banánová maska

V misce rozmačkejte půlku banánu, přidejte polévkovou lžíci medu a lžíci pomerančové šťávy. Všechno důkladně promíchejte a aplikujte na vyčištěný obličej. Masku nechte působit zhruba 15 minut a následně obličej opláchněte vlažnou vodou. 

Hydratační avokádová maska

Touží vaše pleť po pořádné hydrataci? Dopřejte jí ji. Dejte do misky půlku rozmačkaného avokáda a lžíci olivového oleje a celou směs dobře promíchejte. Naneste ji na obličej, nechte 20 minut působit a poté ji opláchněte vlažnou vodou. Uvidíte, jak bude vaše pokožka najednou nádherně vláčná. 

Vyhlazující maska z jogurtu a banánu

Hladší a jemnější pleť již za 15 minut? S vyhlazující pleťovou maskou z jogurtu a banánu žádný problém. Smíchejte rozmačkaný banán, lžíci bílého jogurtu a lžíci olivového oleje. Směs nechte působit na pleti patnáct minut a následně ji opláchněte teplou vodou.

Osvěžující maska z rajčat a jogurtu

Již půlka oloupaného a rozmačkaného rajčete v kombinaci s lžící bílého jogurtu zajistí, že bude vaše pleť nádherně svěží a povzbuzená. Tuto masku stačí aplikovat na přibližně 15 minut a následně ji umýt teplou vodou.

Čisticí maska z kurkumy

Svými protizánětlivými a čistícími schopnosti je kurkuma proslulá. Stačí smíchat ½ čajové lžičky kurkumy s lžící čerstvé citronové šťávy, aplikovat ji na 20 minut na pleť a následně ji důkladně opláchnout. Již po první aplikaci bude vaše jinak problematická pleť zářit.

Zdroj informací:

Thehealthy.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články