
Už máte dost živočišných tuků? Vyzkoušejte velmi jednoduchou avokádovou pomazánku! Kromě toho, že je zdravá, také skvěle chutná.
Příprava této avokádové pomazánky je velmi snadná a nezabere vám více než deset minut. Výhodou je i to, že na ni budete potřebovat pouhé tři ingredience.

Oslava MDŽ: Tipy na nejlepší obložené chlebíčky. Dáte přednost tradičním nebo extravagantním?
Avokádová pomazánka
Na jednu misku budete potřebovat: 2 avokáda, 1 citron, ¾ lžičky soli
Příprava: Vyberte dostatečně zralá a měkká avokáda. Poznáte je pohmatem. Pokud potřebujete, aby vám rychleji dozrála, vložte je do papírového sáčku společně s banánem a dobře jej uzavřete.
Avokáda vyloupněte ze slupky do misky, odstraňte pecku, přidejte lžíci čerstvé šťávy z citronu a ideálně čerstvě namletou sůl. Vidličkou vše rozmačkejte v krémovou pomazánku. Pomazánku namažte na vybrané pečivo a ozdobte podle fantazie.

Domácí bylinkové máslo: 3 báječné recepty, které potěší každého strávníka
Zdroj receptu: Albert