Domácí bylinkové máslo: 3 báječné recepty, které potěší každého strávníka

Domácí bylinkové máslo: 3 báječné recepty, které potěší každého strávníka
Zdroj: Albert

Domácí bylinková másla dodají čerstvou chuť a jarní energii téměř každému pokrmu. Zkuste je na pečené maso, dušenou zeleninu nebo jen tak namazat na čerstvý křupavý chleba. Uvidíte, že větší lahodu jste dlouho v puse neměli.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 03. 2022 11:30

Příprava domácího bylinkového másla vám zabere hodinu, ale je velmi snadná. A vynaložený čas určitě stojí zato.

Domácí bylinkové máslo 3x jinak

Na jednu porci budete potřebovat:

1) 250 g másla, 50 g čerstvé pažitky, 1 stroužek česneku, 1 limeta, sůl, pepř

2) 250 g másla, 2 stroužky česneku, 10 g čerstvého rozmarýnu, 10 g čerstvého tymiánu, 10 g čerstvé pažitky, sůl, pepř

3) 250 g másla, 1 stroužek česneku, 100 g sušených rajčat v oleji, 1 hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř

Příprava: Oloupejte stroužky česneku a nasekejte přísady na vámi vybranou příchuť másla na velmi jemno. Ve větší míse ručním mixérem ušlehejte máslo a všechny přísady na dané máslo. Osolte a opepřete dle chuti. U limety vymačkejte šťávu a můžete použít také nastrouhanou kůru.

Směs másla a dalších surovin přeneste na dostatečně velký kus potravinářské fólie a srolujte ve válec. Oba konce pevně zatočte a dejte do lednice chladit alespoň na hodinu. Vychlazené máslo je připravené k podávání. Ať vám chutná!

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články