Jen pár kapiček? Objevili jsme úžasný způsob, jak z limetky dostat maximum šťávy

Přepůlení limetky je základní chybou, kterou při jejím odšťavňování děláme.
Zdroj: Popsugar.com
Zajímavější vůně, jemnější chuť, roztomilejší tvar i velikost. Limetka má oproti citronu v mnoha věcech navrch. V jedné však zaostává – šťávu pouští jen velmi neochotně.S malým trikem z ní však dostanete šťávy dvojnásob. Rada číslo 1 – nepřekrojte ji v půli.Mnohem více šťávy dostanete, pokud limetku rozkrojíte na pět částí. Postavte ji na špičku. Odřízněte pravou a levou stranu, pak zadní a přední.Zbydou vám čtyři „odřezky“ a střed připomínající kvádr.+ 1 fotka+ 2 fotky

Většina z nás ji má neodmyslitelně spjatou s mojitem nebo coby náhradu za citron. Zaslouží si ale víc. Na rozdíl od žlutého citrusu má limetka zajímavější vůni, jemnější chuť, roztomilejší tvar i velikost. V jedné věci však za citronem zaostává – šťávu pouští jen velmi neochotně.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 11. 2016 17:08

Rozpůlenou ji svíráme mezi prsty a tlačíme, co to jde. Většinou ale vyždímáme jen pár kapek – nemáme v prstech tolik síly. Limetku tak vyhazujeme v momentě, kdy je většina dužiny ještě ve slupce.

Server Popsugar se tuto nespravedlnost ale rozhodl vyřešit a zapátral po efektivním způsobu odšťavňování limetky. Našel! O svou tajnou fintu se s veřejností podělil uživatel sociální sítě Reddit s přezdívkou regularoldballoon.

Tajemství spočívá už ve správném porcování. Většina z nás vezme nůž a limetku prostě přeřízne vedví. Už tento první krok je ale špatně.

Mnohem více šťávy dostaneme z tohoto citrusu tehdy, pokud ho rozkrojíme na pět částí.

Postavte limetku na špičku (pro větší bezpečnost předtím jednu odkrojte a limetku na ni postavte). Odřízněte pravou a levou stranu, pak zadní a přední. Zbydou vám čtyři „odřezky“ a střed připomínající kvádr. To je vše!

Díky jemnějšímu porcování dostanete z limetky více jak dvojnásobek šťávy. A zbyde tak mojito „na přidání“. To se hodí, co říkáte?

Zdroj: Popsugar

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články