Bylinkové kuřecí paličky: Skvělý tip pro grilovací sezonu

Bylinkové kuřecí paličky: Skvělý tip pro grilovací sezonu
Zdroj: Albert

Ač často proměnlivé, počasí už pomalu láká k tomu vytáhnout gril a něco dobrého na něm připravit. Bylinkové kuřecí paličky nejsou vůbec špatné řešení!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 22. 05. 2021 09:00

Příprava není nikterak komplikovaná a nezabere vám víc než půl hodiny. Výsledným produktem pak potěšíte celou rodinu napříč generacemi.

Bylinkové kuřecí paličky

Na 4 porce budete potřebovat: 12 ks kuřecích spodních stehen, sůl, 50 g medu, 40 ml slunečnicového oleje, 2 lžičky kari koření, 2 stroužky česneku, 1 citron, pepř, 1 hrst čerstvé hladkolisté petržele, 1 hrst čerstvého tymiánu

Příprava: Kuřecí stehýnka omyjte, kůži z kostí stáhněte a odkrojte. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí osolené vody vhoďte kuřecí stehýnka a povařte 15 minut. Pak je opatrně vytáhněte a vložte do mísy.

V jiné misce připravte marinádu. Smíchejte med, olej, kari, prolisovaný česnek a šťávu z poloviny citronu. Přidejte lžičku soli a špetku pepře. Kosti stehýnek obalte do alobalu, ať zůstanou hezky bílé. Marinádu nalijte přes vařená stehýnka a rozpalte gril.

Stehýnka ogrilujte přibližně 4 minuty z každé strany a přendejte do pekáčku. Po vyndání z grilu stáhněte alobal. Nasekejte bylinky a posypte ogrilovaná stehýnka.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články