Speciál: Průvodce kvalitouSpeciál: Hubněte s námiTestování

Jahodová panna cotta: Připravte si italský dezert, který projasní vaše dny

Jahodová panna cotta: Připravte si italský dezert, který projasní vaše dny
Zdroj: Albert
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Vůně jahod se line kuchyní a v míse na stole svítí jejich plody jako červené korálky. Jsou zkrátka lásky, které časem nerezaví a věrně se k nim vracíme každý rok.

Tereza Švandová 15. května 2021

Sezóna jahod pomalu začíná. Na úvod vám přinášíme recept na oblíbený dezert panna cotta, který opravdu nestárne. Stejně jako obliba jahod.

Grilovaný chřest se sezamem: Skvělá příloha k masu i vynikající chuťovka
Mohlo by Vás zajímat:

Grilovaný chřest se sezamem: Skvělá příloha k masu i vynikající chuťovka

Jahodová panna cotta

Na 4 porce budete potřebovat: 400 g čerstvých jahod, 4 plátky želatiny, 120 ml plnotučného mléka, 360 ml smetany ke šlehání (33 %), 66 g cukru krupice, sůl

Příprava: Do mixéru vložte 300 g jahod a rozmixujte je na pyré. Směs přeceďte přes síto do misky, abyste se zbavili semínek. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě 10 minut. Do hrnce vlijte pyré, mléko, smetanu, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a pak odstavte z plotny. Do směsi vložte vymačkanou nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se vše spojí.

Připravte silikonové formy nebo hrníčky. Směs vlijte dovnitř a dejte vychladit přes noc do lednice. Polovinu zbylých jahod rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte na pyré. Druhou půlku jahod rozkrojte na čtvrtiny. Panna cottu z forem vyklopte na talíř. Ozdobte připravenými jahodami a přelijte pyré. Jestliže jste použili hrnečky, nechte ji v nich a podávejte se lžičkou.

Americký burger s bylinkovým máslem: Zahajte stylově grilovací sezonu
Mohlo by Vás zajímat:

Americký burger s bylinkovým máslem: Zahajte stylově grilovací sezonu

Zdroj receptu: Albert

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články