Děti v kuchyni: Jak z nich udělat plnohodnotné pomocníky?

Děti v kuchyni: Jak z nich udělat plnohodnotné pomocníky?
Zdroj: Unsplash.com

Chtějí vám děti pomáhat s vařením nebo je jen potřebujete zabavit, když se vám motají v kuchyni pod nohama? Máme pro vás tipy na jednoduchá jídla či jiné kreativní činnosti, které udělají z přípravy pokrmu skvělou zábavu.

Speciální projekt
Speciální projekt 04. 12. 2020 08:00

Mnoho dětí miluje pomáhat maminkám při vaření, ale většinou se jim při přípravě složitých receptů spíše pletou pod rukama. Podívejte se na naše tipy, které děti v kuchyni zabaví, a navíc z nich udělají platné pomocníky.

Česnek v kuchyni nesmí chybět

Čas na zdraví

V žádné pořádné kuchyni nesmí chybět základní suroviny, bez kterých se neobejde klasická české kuchyně. Je to především cibule a česnek. Takový český česnek by se občas dal platit zlatem. Naučte své ratolesti mít ho v oblibě díky tomu, že s ním budou v kuchyni pracovat a připravovat společně s vámi jednoduché zdravé recepty. Taková česneková pomazánka není nic těžkého na přípravu, ale chutná všem! Uvidíte, jak budou děti rády česnek loupat a zkoušet svou sílu při jeho vymačkávání. O tom, že česnek se pyšní spoustou zdravotních účinků, jistě už víte. Nejvíce známy jsou ty v souvislosti s onemocněním dýchacích cest, jako je kašel, zánět průdušek či angína. Česnek je přírodní antibiotikum, které bojuje s bakteriemi a viry. Léčba česnekem tak přináší úlevu v podobě tlumení kašle a usnadnění vykašlávání.

Filé pro malé piráty

Nowaco

Zapomeňte na litý boj u stolu, kdy vaši potomci odmítají jíst ryby. Novinka NOWACO Filé pro děti je přímo stvořena pro malé strávníky. Porce jsou vyrobené z aljašské tresky, která byla ulovena v průzračných mořích u Severní Ameriky a byla ihned po výlovu zpracována a zmrazena. Díky tomu, že je filé bez kostí, tak se do něj může bez obav pustit i ten nejmenší člen rodinné posádky. Výrobek neobsahuje žádnou přidanou vodu ani chemické přídatné látky. Vychutnáte si proto jemnou a přirozenou chuť delikátní ryby bohaté na bílkoviny a minerály, které jsou důležité pro správný růst a vývoj malých i zdraví velkých objevitelů. NOWACO Filé pro děti ukořistíte v obchodě v 300g balení. Více o výrobku najdete na www.nowaco.cz.

Výlet do Thajska

Svět plodů

Vezměte své děti na asijský kontinent alespoň díky skvělému sušenému, ale přesto neuvěřitelně šťavnatému, mangu z Thajska. Ozdobte společně s nimi čokoládový dort touto pochoutkou nebo si prostě jen společně zdravě zamlsejte. Mango ze Světa plodů je příjemně měkoučké, sladké, byť bez přídavku cukru, mírně okyselené kyselinou citrónovou, která spolu se sladkou chutí podporuje svěží pocit a chuť tohoto cizokrajného ovoce. Navíc se pěstování, zpracování a sušení odehrálo na jednom místě, bylo tedy zabráněno zvýšení naší uhlíkové stopy. Ze všech druhů ovoce obsahuje právě mango největší množství vitamínu A. V mangu jsou ale také vitamíny B, C a E. Konzumací tohoto ovoce přispějete nejen svému zdraví, ale uděláte něco i pro vaše vlasy a pleť. Mango obsahuje také vitamín B6, jeho dostatek má uklidňující účinky, zlepšuje spánek, zvyšuje soustředění a dokonce snižuje deprese.

Příprava vlastní pizzy

Mikro Trading

Pokud se vám ty nejmenší děti pletou v kuchyni pod nohama, pak je zabavte. A jak jinak než stylovou pizzou. Skvělá sada na výrobu pizzy pro malé kuchtíky se skládá z přísad, díky kterým si budou moci poskládat svou nejoblíbenější. Celý Mikro Trading Stretcheez Pizza set je ze strečového materiálu a děti jej mohou různě natahovat a kombinovat. Vybírat lze z dvanácti druhů, každé dítě si tak vyberu tu svoji. Tato pizza nesmí chybět v žádné dětské kuchyňce!

Mlsání pro celou rodinu

Albert

Pokud chcete své děti zabavit nebo jim alespoň na chvilku zavřít pusu, pak jim do ní šoupněte něco dobrého. Skvělou volbou je čokopěna, panna cotta nebo tiramisu. Všechny tyto dobroty seženete v Albertu a pochutná si na nich celá rodina. Využijte toho a místo času, který byste museli věnovat přípravě dezertu, jděte raději na procházku. Děti to po dobrém obědě jistě ocení!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články