Zpěvačka Kateřina Pechová je expertkou na kudrnaté vlasy: Hlavně nedělejte stejnou chybu, jako moje máma

Zpěvačka Kateřina Pechová je expertkou na kudrnaté vlasy: Hlavně nedělejte stejnou chybu, jako moje máma
Zdroj: Herminapress
Zpěvačka Kateřina Pechová přizvala na křest své knihy také svoji maminku. Vidíte podobu?Chybět nesměl ani její manžel, muzikálový zpěvák Peter Pecha.Kudrnatá příručka je návodem pro majitelky vlnitých vlasů. Radí jim, jak se o hřívu co nejlépe postarat, aby vypadala krásně.Muzikálovou zpěvačku přišly podpořit také její kolegyně z divadla, například Michaela Tomešová.+ 5 fotek+ 6 fotek

Muzikálová zpěvačka Kateřina Pechová (26) pokřtila v Divadle Lucie Bílé knihu s trefným názvem Kudrnatá příručka. V ní najdou majitelky vlnitých vlasů praktické tipy, jak se o ně starat, aby vypadaly božsky. "Pamatuji si, že na základní škole mi máma vlasy česala. To je to nejhorší, co jim můžete udělat," varuje kudrnatá zpěvačka v rozhovoru pro Lifee.cz

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 05. 2022 12:00

Kateřina v péči o kudrnaté vlasy vyzdvihuje hydrataci, speciální šampony a kondicionéry, a hlavně je doporučuje za sucha nerozčesávat, jak to činila její maminka. „Když je rozčešete, vypadají jako chemlon a udělají z vás lví královnu. Kvůli tomu jsem do školy chodila se studem," líčí zpěvačka.

Čí to byl nápad vydat knihu o kudrnatých vlasech? Jste pod ní podepsaná vy a Renata Stiborová.

Bylo to půl na půl, ale myslím, že z mé strany přišlo rozhodnutí dát knížku dohromady. Renča říkala, že na to neměla odvahu.

Měla jste od malička pocit, že byste chtěla jiné vlasy?

Určitě. Toužila jsem po vlasech rovných jako hřebíky. Ideálně aby byly blonďaté, protože já jsem spíše do hněda. Potom přišla puberta, takže jsem si vlasy stahovala do culíku. Pamatuji si, že na základní škole mi máma vlasy česala. To je to nejhorší, co můžete kudrnatým vlasům udělat. Když je rozčešete, vypadají jako chemlon a udělají z vás lví královnu. Kvůli tomu jsem do školy chodila se studem.

V kolika letech se to ve vás zlomilo a začala jste se o vlasy starat jinak?

Řekla bych, že v sedmnácti, na střední škole. V té době jsem se věnovala také modelingu a tam je potřeba, aby člověk na vizáž dbal. Tenkrát jsem více pronikla do způsobu, jak se o kudrnaté vlasy starat.

Barvíte se?

Nechávám si dělat melír. Můj kadeřník už si naši Kudrnatou příručku objednal, protože ho to opravdu zajímalo a rád by do tajů kudrnatých vlasů víc pronikl. Pravda je, že za život jsem nepotkala moc kadeřníků, kteří by si s tím dokázali poradit. Opravdu je nutná speciální péče, aby kudrnaté vlasy vypadaly zdravě.

Můžete být konkrétní?

Hodně hydratovat. Na druhé straně každé kudrnaté vlasy jsou jiné. Je to vidět také na našem dnešním křtu - každá žena má jiný typ kudrlinek. V tom je ta věda, ale žádný strach. Ono to tak ze začátku jen působí. Některé typy vlasů potřebují více hydratace, jiné více proteinů.

Používáte nějaké speciální šampony?

Ano. Všechno kupuji ze specializovaného e-shopu Curly myself. Tam najdete opravdu bohatou nabídku šamponů nebo kondicionérů určených pro kudrnaté vlasy. Je tam také poradna, do které můžete napsat. Znám to z vlastní zkušenosti, že když člověk začíná, je to složité a máte pocit, že vlasových produktů je miliarda. Zeptat se je nejlepší řešení. A rozhodně se nevzdávat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články