Kudrnaté vlasy jsou trendy i v roce 2022: Přední čeští kadeřníci exkluzivně radí, jak o ně pečovat

Kudrnaté vlasy jsou trendy i v roce 2022: Přední čeští kadeřníci exkluzivně radí, jak o ně pečovat
Zdroj: Se souhlasem Franck Provost/Koláž Lifee.cz
Základem péče o všechny vlasy, tedy nejen o ty kudrnaté, je dle českých kadeřníků výběr vhodné kvalitní vlasové kosmetiky. Rozhodně by ale ženy s kudrnatými vlasy měly do péče o svou hřívu zařadit repair a smooth přípravky.Beztížný lesklý gel pro hebké, ale definované kudrlinky, které drží celý den. ORIBE, 1084 KčOchranný vlasový elixír dodává objem a lesk, uhlazuje, vyživuje a zlepšuje kvalitu. THIS BY MICHAL ZAPOMĚL, 1290 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Hravé, ženské a smyslné. Tak lze snadno definovat kudrnaté vlasy. Jak o ně správně pečovat, jaký střih jim nejméně lichotí a které přípravky je dobré do péče o vlnité vlasy zařadit? To vše webu Lifee.cz exkluzivně prozradili přední čeští kadeřníci.

Dana Klementová
Dana Klementová 12. 05. 2022 14:30

Kromě polodlouhých, zrzavých či krátkých vlasů jsou letos trendy také kudrliny, které sluší mnoha ženám. Jakou péči je jim potřeba dopřát, aby vypadaly opravdu dobře?

Péče o přirozeně kudrnaté vlasy

Každá žena, která má kudrnaté vlasy, moc dobře ví, jak náročná péče o ně občas je. „Rozhodně je nutné zvolit vhodnou vlasovou péči, jako je šampon, maska a kondicionér, ideálně na hydratační bázi. Dále také gelový přípravek do mokrých vlasů, a pak buď krémový nebo pěnový finish. Novinkou poslední doby je i želé, které dělá kudrnky krásně pružné a pohyblivé a nevytváří na nich nevzhlednou krustu. Obecně by se pak kudrliny měly buď nechat schnout pod speciálním sušákem nebo se upravit pomocí difuzéru,“ sdělil webu Lifee.cz kadeřník Michal Zapoměl, který se boji za krásnější vlasy věnuje již téměř 20 let. 

Jak pečovat o kudrnaté vlasy nám prozradil i kadeřník a zakladatel salonu Hairtrend Lukáš Klucký. „Nejraději používám repair a smooth vlasové přípravky, které pomáhají s hydratací,“ tvrdí. 

Střihy pro ženy s kudrnatými vlasy

Podle Michala Zapoměla by pro šikovného kadeřníka neměl být problém vytvořit z kudrnatých vlasů jakýkoliv účes. „Jestliže je zkušený, poradí si stylově se všemi délkami vlasů a vytvoří jakýkoliv účes,“ ozřejmil Zapoměl. 

Must-have produkty pro kudrnaté vlasy

Jaké produkty by měla mít doma každá kudrnatá žena? „Pokud mohu vyzdvihnout jen jeden, pak by to byl určitě Oribe Curl Gloss,“ upozorňuje Zapoměl. 

Podle Kluckého je dobré se poradit se svým kadeřníkem, který zná vaše vlasy nejlépe. „Určitě by ženy do péče o kudrnaté vlasy měly zařadit smooth produkty od značky, kterou používá jejich kadeřník, a také kvalitní vlasové oleje,“ dodal. 

Péče o uměle vytvořené kudrliny

Čím dál více přibývá také žen, které si vlasy samy natáčejí. Jak ty by o ně měly pečovat, aby je zbytečně nezatěžovaly? „Určitě by neměly zapomínat na ochranu vlasů, a to ideálně už před sušením/tepelnou úpravou. Nejlepší je vsadit na přípravky, které vlasům zároveň dodávají požadovaný lesk,“ uzavírá Zapoměl.

Lukáš Klucký pak dodává, že je důležité, aby ženy používaly skutečně kvalitní žehličky a kulmy na vlasy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články