Zlatá olympijská snowboardistka Ester Ledecká: Ostraváci si z ní po triumfu v Pekingu utahují

Zlatá olympijská snowboardistka Ester Ledecká: Ostraváci si z ní po triumfu v Pekingu utahují
Zdroj: Profimedia
Ester Ledecká na sebe upozornila už v roce 2018, kdy na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu získala dvě zlaté medaile. Nejprve vyhrála superobří slalom v alpském lyžování a o týden později ovládla paralelní obří slalom na snowboardu. Ne nadarmo se proto Ester Ledecké přezdívá obojživelnice a fanoušky její sportovní nadšení ohromně baví.Ačkoli ráda volí pánský styl, když už Ester Ledecká oblékne šaty nebo jen dámský kostýmek, většina přítomných mužů jde do kolen.Tatínek Janek Ledecký je na úspěchy své dcery pyšný a na důležité závody ji také osobně doprovází. V Pekingu je to však vinou pandemie koronaviru komplikovanější. Ester tam je stejně jako ostatní sportovci odříznutá od rodiny i kamarádů.+ 3 fotky+ 4 fotky

Šestadvacetiletá snowboardistka Ester Ledecká obhájila v úterý na olympijských hrách v Pekingu zlatou medaili v paralelním slalomu. Pod pěti kruhy se představila teprve potřetí a už má na kontě tři nejcennější kovy. Mnozí na její výkony zůstávají v úžasu hledět s otevřenou pusou. Kromě snowboardu si totiž Ester excelentně rozumí i s lyžemi, na nichž je schopná porážet i specialistky na sjezdařské disciplíny. Zda se jednou zařadí po bok běžce Emila Zátopka, který na OH triumfoval čtyřikrát, nebo dokonce gymnastky Věry Čáslavské, která má sedm zlatých medailí, ukáže až čas. Už dnes je ale talentovaná dcera Janka Ledeckého legendou.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 02. 2022 12:00

Oštěpař Jan Železný a rychlobruslařka Martina Sáblíková v minulosti přivezli Česku z olympiády tři zlaté medaile. Teď se po jejich bok hrdě staví také Ester Ledecká a s ohledem na její entuziasmus to vypadá, že ve sklízení nejcennějších kovů hodlá pokračovat.

Ester Ledecká nezapomněla poděkovat mamince

„Když chcete porazit Ledeckou, musíte jet na víc než sto procent. Věřila jsem si, ale špatně jsem odstartovala," sype si podle webových stránek olympijských her popel na hlavu její soupeřka, Italka Nadya Ochnerová. Po dojetí do cíle zlatá Ester jako slušná holka pozdravila celou rodinu včetně babičky s dědou. Pro Českou televizi pak uvedla: „Chci říct mamince, že může za to, proč tady dnes stojím. I když je z ní teď nehrající kapitán," vzkázala mladá snowboardová legenda.

Ester Ledecká se nejvíc bojí nepořádku v pokoji

Její účinkování na OH v Pekingu zdaleka nekončí. Před sebou má svoji další parádní disciplínu - superobří slalom na lyžích. Za ní se ovšem bude muset přesunout ze střediska Čang-ťia-kchou do Jen-čching.

„Máme na to jen dva dny, ale budu dělat všechno pro to, abych si ten nepořádek, co mám na pokoji, narvala do tašek. Doufám, že mi kluci pomůžou. To bude asi nejtěžší část toho přesunu. Večer půjdeme na vyhlášení, tak doufám, že se dostanu brzo do postele, protože ráno mám už trénink na super-G," okomentovala pro Radiožurnál pozávodní náladu Ledecká, kterou už v pátek čeká obhajoba zlata v této disciplíně.

Ester Ledeckou glorifikují už i v Ostravě

Celá republika teď žije zlatou Ester. Není proto divu, že se rychle stává předmětem vtípků na sociálních sítích. „V Ostravě se neříká: ,První zlato pro ČR má Ester Ledecká!' Po Ostravski se říká: ,Ta Ester, to je děvucha p*čo, ta sfičela jak cyp a mame zlato jak vyšite!' A to je prostě krásné," komentuje například twitterový účet Po Ostravski.

Jak šel čas s talentovanou dcerou zpěváka Janka Ledeckého, se můžete podívat v naší fotogalerii.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články