Olympiáda v Pekingu 2022 odstartovala: Fanděte našim sportovcům ve stylových barvách trikolóry!

Olympiáda v Pekingu 2022 odstartovala: Fanděte našim sportovcům ve stylových barvách trikolóry!
Zdroj: Profimedia
Červená kšiltovka. Tommy Hilfiger, 779 KčDámské sportovní kalhoty. Adidas, 1399 KčDámské triko z olympijské kolekce. Alpine Pro, 399 Kč
Květina do klopy na brožové jehle v národních barvách Česka. Bubibubi, 290 Kč+ 5 fotek+ 6 fotek

V pátek 4. února 2022 oficiálně začaly XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu. Čeští reprezentanti se na slavnostním zahájení představili ve zbrusu nové kolekci oblečení, jíž dominují národní barvy modrá, bílá a červená. Oblékněte během největšího sportovního svátku trikolóru i vy, přinášíme vám přehled těch nej kousků!

Dana Klementová
Dana Klementová 05. 02. 2022 09:00

Olympijské hry jsou velkou událostí nejen sportovní, ale i společenskou. Každé čtyři roky proto olympijské týmy chystají pro sportovce originální kolekce oblečení, v němž se představí na slavnostním zahájení, ale třeba i při předávání medailí.

Jednotlivé kousky musejí být především funkční. Záleží ale i na tom, jak vypadají. Odrážet by měly národní identitu sportovců. A také by měly zaujmout. Jen vzpomeňte na legendární holínky, v nichž se čeští reprezentanti blýskli na Olympijských hrách v Londýně 2012.

Česká kolekce pro ZOH v Pekingu 2022

Letošní módní kolekci pro české sportovce navrhla firma Alpine Pro, která je od roku 2009 oficiálním partnerem Českého olympijského týmu. Grafický motiv na oblečení vytvořil akademický malíř Milan Jaroš. Motiv vychází z české vlajky. Červené pruhy a modré klíny na bílém pozadí dávají dohromady pomyslné hvězdy, kterými mají být právě čeští sportovci.

Dále se můžeme během letošních Her opět těšit na originální čepici Raškovku, kterou naši olympionici oblékli již na minulých Hrách v Pchjongčchangu. Olympijskou kolekci tvoří celkem 33 kusů oblečení pro ženy i muže a tři druhy obuvi.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ALPINE PRO (@alpineprocz)

Hokejové dresy pro ZOH 2022

Je-li řeč o Zimních olympijských hrách, rozhodně nesmíme vynechat ani české hokejové dresyLetos uvidíme hráče v tradičních červených a bílých dresech, na které se vrací velký státní znak umístěný na hrudi. Dále mají dresy na obou rukávech trikolóru a na pravém rukávu navíc logo Českého olympijského týmu a státní vlajku.

Fanděte stylově během ZOH 2022

A pokud se i vy chystáte během letošních Her držet palce našim sportovcům, můžete tak učinit stylově v národních barvách. V naší fotogalerii vám přinášíme inspiraci na devět módních kousků v barvách trikolóry, ve kterých vám fandění půjde samo.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články