Péče o vlasy v létě: Nezapomeňte na UV ochranu a intenzivní výživu, radí přední čeští kadeřníci

Péče o vlasy v létě: Nezapomeňte na UV ochranu a intenzivní výživu, radí přední čeští kadeřníci
Zdroj: Se souhlasem Franck Provost
Vyživující olej pro ochranu vlasů před vnějšími vlivy. Wella, 118 KčSprej pro ochranu vlasů před teplem. Wella, 159 KčTermoochranný krém pro všechny typy vlasů. Kérastase, 487 KčVyživující maska s biodynamickým organickým koktejlem vitamínů a aminokyselin. This by Michal Zapoměl, 1450 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Sluneční záření, slaná voda či chlor mohou naše vlasy zbytečně poškodit. Jak je připravit na blížící se léto, aby zůstaly zdravé a krásné? To webu Lifee.cz prozradili přední čeští kadeřníci. Zároveň nám ozřejmili, jaké produkty vlasové kosmetiky jsou podle nich na léto nejvhodnější.

Dana Klementová
Dana Klementová 15. 05. 2022 09:00

Každá žena touží po oslnivých vlasech, ale vnější faktory mohou jejich vzhled negativně ovlivnit. Pokud jim však dopřejte správnou péči, budou krásné a zářivé po celý rok

Jak připravit vlasy na blížící se léto?

Jak ideálně připravit vlasy na blížící se léto? „Kvalitní péči byste svým vlasům měli dopřávat celý rok. V létě ji pak můžete doplnit o UV ochranu, vyživující masky a hloubkové čištění, které doporučuji provádět v kadeřnických salonech spolu s kolagenovou maskou,“ nechal se slyšet kadeřník Michal Zapoměl. 

Vlasy je během léta třeba chránit především před slunečním zářením. Určitě je dobré před létem vlasy nezatěžovat zbytečnými melíry, a naopak je vhodné začít používat letní řadu na ochranu vlasů před sluncem, soudí Lukáš Klucký, kadeřník a zakladatel salonu Hairtrend.

Must-have produkty péče o vlasy na léto

Jaké produkty bychom během léta měli do péče o svou hřívu ideálně zařadit? „Rozhodně bych doporučil používat vlasové oleje, a to jak na ochranu vlasů před slanou vodu, tak i před UV zářením. Pokud bychom tak neučinili, mohly by se zbytečně lámat,“ prozrazuje Klucký s tím, že on sám preferuje vlasový olejíček od značky Wella. 

„Před létem svým zákaznicím nabízím hloubkovou masku This by Michal Zapoměl, kterou na vlasy stačí aplikovat na pouhých 5 až 10 minut. Mimo ni je dobré vsadit na vlasovou kosmetiku pro ochranu před teplem a sluncem,“ dodává Zapoměl.

Jaké další produkty je dobré do péče o vlasy během léta zařadit, si nyní můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články