Pokrývka hlavy jako koruna krásy: Hitem zimy 2023 jsou klobouky, barevné kulichy i kšiltovky

Čepice a klobouky vypadají vždy stylově.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Plstěný hnědý klobouk Zara, 699 KčPruhovaná čepice beanie. Reserved, 159 KčStrukturovaná kšiltovka. H&M, 399 KčVlněný klobouk. Reserved, 399 Kč+ 15 fotek+ 16 fotek

Počasí nám zase jednou připomíná, že tu máme zimu, a pokud jste dosud chodili bez pokrývky hlavy, nějaká vám nyní přijde vhod. Je nejen praktická, ale také skvěle korunuje jakýkoli outfit. Vyzkoušejte módní klobouky, barevné kulichy či kšiltovku s nápisem. Čepice dodá vašemu looku punc výjimečnosti.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 21. 01. 2023 18:00

Mnoho lidí nevěnuje čepicím přílišnou pozornost, což je trošku škoda. Módní řetězce totiž nabízejí neskutečný výběr a tím pádem i spoustu možností, jak díky pokrývce hlavy vylepšit svůj look. Padnoucí oblečení, krásné boty a oblíbený parfém. Vše vyšperkované k dokonalosti, ale přeci jen tomu něco chybí. Co zkusit kšiltovku nebo plstěný klobouk? Skvěle může vypadat i obyčejný barevný kulich.

Kulich nepatří jen do horské výbavy, nosit se dá každý den

Na horách si to bez čepice neumíme představit, ale pěknou vlněnou pokrývku hlavy můžete v zimě či na podzim nosit každý den. Jen si to představte, jste oblečená v béžovém kabátě, k němu máte tmavé boty a na hlavě jednoduchý černý kulich. To nevypadá vůbec špatně a celý outfit se zdá být ucelenější než kdy dřív.

Skvěle ovšem může vypadat i bláznivě barevná čepice, ve které budete působit roztomilým dojmem. Pokud máte navíc zrovna "bad hair day", tedy den, kdy vás vlasy neposlouchají a odmítají vypadat reprezentativně, můžete to zakrýt právě tímto nevšedním doplňkem.

Přijde-li vám kulich spíše jako sportovní kousek, který si nedokážete představit jako součást každodenního outfitu, existuje i mnoho dalších možností, jak v zimě zakrýt hlavu. Jednou z nich je baret s kšiltem. Obvykle se dělá z teplého materiálu, takže vás příjemně zahřeje, a k rozpuštěným vlasům vypadá skvěle.

Moderní jsou i klasické klobouky, které byly dříve součástí společenské etikety. Vyjít bez něj ven bylo nemyslitelné, ale svůj účel mohou díky vám plnit i dnes. Dokonce bychom řekli, že taková pokrývka hlavy může být vaší pomyslnou korunou. Moderní alternativou klobouku jsou chlupaté bucket klobouky připomínající rybářskou výbavu.

Kšiltovka se hodí ke sportovní bundě, ale i kabátu

I když nejste sportovní typ a kšiltovku máte spojenou s tenisovými zápasy, dejte jí šanci. Je užitečná, módní a bude vám slušet. Kšilt vás podobně jako klobouk ochrání před sluncem, ale i deštěm. Na výběr máme neskutečné množství barevných variant, vzorů i nápisů, které můžeme na kšiltovce hrdě nosit.

Praktický doplněk se hodí na výlety do přírody i do města. Můžete k němu nosit rozpuštěné vlasy nebo jednoduchý culík či cop. Taková čepice se navíc nenosí už jen ke sportovní bundě, ale vypadá dobře i k volnému kabátu a teniskám.

Vybrali jsme pro vás nespočet různých klobouků, čepic i kšiltovek, abyste se mohli inspirovat a vybrat si to pravé na míru svým potřebám. Krásné doplňky koupíte například v H&M nebo Reserved. Perfektní klobouky nabízí i Zara a další obchody. Na náš výběr se můžete podívat ve fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články