Pracující maminky: Jak si to v průběhu léta co nejvíce usnadnit?

Ani za nic byste neměnila.
Zdroj: pixabay.com

Co teď, školky zavřené, příměstské tábory plné a vy prostě musíte pracovat. Pokud máte tu nevýhodu, že sedíte v kanceláři, prodáváte v obchodě nebo vykonáváte jinou profesi, kde musíte být na určeném místě určitý počet hodin, snažte si svou pracovní morálku zpříjemnit, co to jen jde. Přinášíme vám tipy, jak zabavit své děti a získat tak více času na práci.

Speciální projekt
Speciální projekt 22. 07. 2020 08:00

Každá maminka ví, jak je obtížné skloubit pracovní čas s péčí o rodinu. V létě si sice všichni chceme užívat společná dobrodružství, ale nic není zadarmo. Pracovat se prostě musí! Proto si svůj pracovní čas snažte zorganizovat tak, abyste si ho nejen zefektivnily, ale také zpříjemnily a měly pak dostatek času a energie na své děti.

Dbejte na jejich zdraví

Armor

Pokud patříte mezi ty matky, které musí i o prázdninách chodit do kanceláře a své dítě berete občas s sebou, myslete především na jeho zdraví. Možná by vás ani nenapadlo, kolik potenciálních rizik se tam skrývá. I takový nekvalitní toner může být pro vás či vaše blízké nebezpečný. Jde většinou o alternativní tonery, které k nám přichází z Číny a je alarmující, že se jich v Čechách ročně prodá kolem čtyř miliónů.

„Nekvalitní kazety jsou vyráběné z levných a někdy i nebezpečných součástek. Navíc se nedají renovovat ani recyklovat. Jakmile jsou vypotřebované, končí na skládkách nebo ve spalovnách. Uživatelé si nikdy nemohou být jistí tím, jaký dopad má jejich používání na zdraví všech, kdo s nimi zacházejí,“ říká Jan Mára, obchodní ředitel společnosti Armor, která nabízí kvalitní renovované kazety a dodává: "Renovace kazety znamená, že zachováme původní plastové tělo, odsajeme z něj zbytky tonerového prachu a vyměníme opotřebované součástky. Kazetu pak znova plníme a je připravená k dalšímu použití. Tonery, které jsou na konci své životnosti, recyklujeme. Rozebereme je na jednotlivé materiály ty pak slouží jako vstup do výroby dalších věcí, třeba kancelářského vybavení.“

Zdravá svačina bez námahy

Albert

Velkým pomocníkem jsou také zdravé a kvalitní svačinky, které vám ušetří čas s vyvařováním, tudíž máte během chvíle pro děti i sebe plnohodnotné jídlo. Vyzkoušejte třeba osvědčené Fresh bistro z Alberta, které nabízí pestrý výběr salátů, snacků a wrapů, na kterých si pochutnáte. Pokud mají vaše děti rády kvalitní jogurty, tak pak určitě sáhněte po bílém bio jogurtu Nature's Promise. Ten udělá správně jejich zažívání a zasytí je na dlouhou dobu.

Kdo si hraje, nezlobí

Michala Kněžková

Jestli někdo ví, jaké to je pracovat a starat se o děti, je to právě maminka Lucie, která stojí za vznikem eshopu Chytrá opička a sama má ratolesti tři. Málokomu se podaří skloubit práci a zábavu, jí se to ale podařilo. Se svými dětmi všechny hračky totiž testuje. Na jejím Instagramu tak denně najdete zajímavosti, které budou bavit nejen vaše děti, ale i vás. Novinkou, kterou můžete děti zabavit, zatímco pracujete, jsou puzzle Zvířátka narozená v karanténě v Zoo Praha. Jedná se o jedinečné autorské puzzle s reálnými obrázky mláďat, která se nedávno narodila v ZOO Praha. Během letošní karantény poprvé spatřili světlo světa kůň Převalského, želva skalní, tapír čabrakový, klokan horský a slon indický. A teď mají tu čest být součástí světa vašich dětí na těchto povedených puzzlích!

Podpořte svou laktaci

Svět minerálů

Kojíte, pracujete, stresujete se a bojíte se, že přijdete o mléko? Pak podpořte laktaci speciálním náramkem z minerálních kamenů z eshopu Svět minerálů. Tento slušivý šperk během kojení uklidňuje, harmonizuje, upevňuje vztahy a pomáhá při tvorbě mléka. Je také dokonalým pomocníkem pro zapamatování si strany kojení. Náramek je totiž na gumičce a velmi snadno se dá přehazovat z jedné ruky na druhou a vy tak vždy přesně víte, u jakého prsu jste skončila.

Úplatky hračkami

Hamleys

Když už nevíte, jak dítě uklidnit, abyste měly čas na práci, poradíme vám zaručený tip. Slibte mu návštěvu Hamleys! Tři patra plná zábavy, to je přesně to, co najdete v ulici Na Příkopě. Nejedná se totiž o obyčejné hračkářství, ale spíše o zábavní centrum.  Na ploše 6000 m2 se seznámí s více než 20 tisíci druhy hraček a her, které si může nejen koupit, ale rovnou také vyzkoušet. Užije si spousty legrace na benátském kolotoči, na obří skluzavce, v zrcadlovém labyrintu, v motýlím domě, v herně virtuální reality, na laser game, na závodním okruhu a na mnoha a mnoha dalších báječných atrakcích. Světem zábavy ho budou provázet nejen dva hlavní maskoti– medvědi Hamley a Hattie, ale také Princezna, Vojáček, Profesor Bubble a celá řada dalších postav a skřítků, kteří se postarají o to, aby návštěva v Hamleys byla skutečně nezapomenutelná.

Učení a poznávání hrou

www.bigzoom.cz

Za mořskými potvůrkami už nemusíte podnikat dovolené v zahraničí. Na pražském Výstavišti najdete největší mořské akvárium v České republice, které si můžete prohlédnout i s celou rodinou. Vyměňte tedy vstupenky do Mořského světa a prohlédnete si v něm korálovou jeskyni, největší nádrž v ČR o objemu 100 000 litrů mořské vody, projekt duševní relaxace Vesmírná laguna i jednu z největších ručních nástěnných maleb v Evropě, kterou je ozdoben interiér Mořského světa. Prostě ideální výlet po dobře odvedené práci!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články