×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

babiččiny rady

Marie (35): Díky tajemství mojí babičky mi úrodu závidí všechny sousedky. Jednu jsem dokonce v noci přistihla na zahradě

Marie (35): Díky tajemství mojí babičky mi úrodu závidí všechny sousedky. Jednu jsem dokonce v noci přistihla na zahradě

Rajská omáčka

Suroviny:

600 g hovězí plece
150 g špeku
600 g kořenové zeleniny
100 g cibule
divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list)
malý kousek celé skořice (podle chuti i čtyři hřebíčky)
100 ml oleje
lžíce cukru
200 g rajského protlaku
1200 ml masového vývaru
sůl
pepř
80 g másla
citronová šťáva

Postup:

Maso vcelku prošpikujeme proužky slaniny (1/3 z celkového množství), můžeme protknout i kusy zeleniny (též 1/3 množství), osolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, vyjmeme. Do téhož kastrolu s výpekem vložíme na kostičky pokrájený špek, vypečeme dorůžova, přidáme zeleninu a orestujeme do zlatohněda, vložíme koření, zasypeme cukrem, zarestujeme, přidáme rajský protlak, zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme maso a kousek celé skořice (event. hřebíček), přiklopíme a dusíme doměkka na sporáku či v předem vyhřáté troubě.

Když je maso měkké, vyjmeme jej, nakrájíme, omáčku propasírujeme, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Rajská omáčka: Babské rady, jak tuhle českou klasiku dovést k dokonalosti

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Termo oblečení je skvělý základ zimního vrstvení: Funkční v mrazu a slušivé i ve městěDcera sériového vraha Kerri Rawson: Do 26 let neměla tušení o tom, že její otec obávaný zabijákPísničkář Pokáč zhodnotil krásu své manželky Elišky: Dávám jí jedenáct bodů z desetiRázná režisérka Věra Chytilová: Začínala jako modelka a bydlet chtěla s Milošem KopeckýmPsycholožka Vlachynská odhaluje tajemství úspěšné komunikace: Na začátku jasně sdělte, co chcete řešit a z čeho máte obavyStříbrný model na poslední chvíli: Helena Vondráčková si šaty vybrala přímo na módní přehlídce
Doporučené články
Offline je nový luxus. Co jsme se naučili za jeden den odpojení seKam pro buklé vlněné kalhoty? Trend, který bude vládnout ziměZbavte se elektrizujících vlasů z čepic a svetrů. Kadeřníci radí jednoduché triky, se kterými vydrží váš účes po celou zimu hladkýZnamení zvěrokruhu, která umí být velmi manipulativní: Štír má pronikavou intuici, Rak manipuluje skrz emoceBabiččiny plněné rohlíčky z ořechového těsta a máslového krému chutnají famózněRecept na paštiku z kuřecích jater, která se rozplývá na jazyku. Smetana, víno a máslo se šalvějí udělají divy

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra