×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

babiččiny rady

Marie (35): Díky tajemství mojí babičky mi úrodu závidí všechny sousedky. Jednu jsem dokonce v noci přistihla na zahradě

Marie (35): Díky tajemství mojí babičky mi úrodu závidí všechny sousedky. Jednu jsem dokonce v noci přistihla na zahradě

Rajská omáčka

Suroviny:

600 g hovězí plece
150 g špeku
600 g kořenové zeleniny
100 g cibule
divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list)
malý kousek celé skořice (podle chuti i čtyři hřebíčky)
100 ml oleje
lžíce cukru
200 g rajského protlaku
1200 ml masového vývaru
sůl
pepř
80 g másla
citronová šťáva

Postup:

Maso vcelku prošpikujeme proužky slaniny (1/3 z celkového množství), můžeme protknout i kusy zeleniny (též 1/3 množství), osolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, vyjmeme. Do téhož kastrolu s výpekem vložíme na kostičky pokrájený špek, vypečeme dorůžova, přidáme zeleninu a orestujeme do zlatohněda, vložíme koření, zasypeme cukrem, zarestujeme, přidáme rajský protlak, zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme maso a kousek celé skořice (event. hřebíček), přiklopíme a dusíme doměkka na sporáku či v předem vyhřáté troubě.

Když je maso měkké, vyjmeme jej, nakrájíme, omáčku propasírujeme, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Rajská omáčka: Babské rady, jak tuhle českou klasiku dovést k dokonalosti

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Peter Nagy nám odhalil tajemství svých klobouků: Nechává si je vyrobit v zahraničí na míruDopadení heparinového vraha: Petra Zelenku odhalil primář, pomohl rozpis služeb a záznamy o krvácení pacientůČínský horoskop: Co nás čeká v prosinci, měsíci zemní krysy? Přijdou změny v kariéře, vztahy posílí jídelní stůlNejúčinnější krémy na ruce pro chladné období: Vybrali jsme ty ochranné a vyživující už od 59 korunEva Burešová touží po šatech z latexu a přiznala konflikt s návrhářem: Urazil se a už se neozvalTento týden v Ulici: Lukáš Krpálek dá Koldovi lekci, Adrianu rozbrečí dopisy od Klárky
Doporučené články
Sezóna vysokých kozaček je zpět! Deset nejkrásnějších párů na zimuOd temně rudé po hnědou. 5 trendy rtěnek, ve kterých v zimě zazáříteObrovský úspěch českého sklářství. Ozdoby Koulier doplní největší sbírku vánočních ozdob na světěMiss Kateřina Průšová: Po čtyřicítce vypadá neskutečně a moc by si přála založit rodinuJaké vánoční cukroví je nejvíc retro? Zalistujme v receptářích našich babičekPekingská kachna, která změnila pražskou gastronomii. Restaurace Sia je luxusní letenka napříč Asií

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra