×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

babiččiny triky

Alexandra (31): Babiččin recept na boží milosti spojil naši rodinu. Každý rok je na Tučný čtvrtek děláme na její počest

Alexandra (31): Babiččin recept na boží milosti spojil naši rodinu. Každý rok je na Tučný čtvrtek děláme na její počest

Bublanina s fíglem od našich babiček: Ovoce obalte v mouce, neklesne ke dnu

Bublanina s fíglem od našich babiček: Ovoce obalte v mouce, neklesne ke dnu

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Křehká kráska Jana Plodková umí vzít za práci: Pochlubila se nám, co všechno dělá na chalupě v KrkonošíchNeústupný Gustáv Valach: Kvůli své víře vyměnil herectví za práci s bagremMóda z večírku Českého slavíka: Marta Jandová sladila rtěnku s mašlí na prsou, Moniku Absolonovou hřál kožíšekStylové kožené midi sukně podle českých krásek: Kombinujte je se svetrem nebo bílou košilí a zapojte doplňkyRady stylistky ve 100. dílu pořadu 3 minuty stylu: Jak to vypadá, když se neřídíte pouze konfekční velikostíRelikviář sv. Maura má nevyčíslitelnou hodnotu: Před 40 lety ho kriminalisté vyfoukli před nosem hledači pokladů
Doporučené články
Listopad ve světě celebrit: Kdo je nejvíc sexy muž světa, s kým už oficiálně chodí Jennifer Aniston a reakce Davida Beckhama na titul rytířeNahý make-up: Nejlepší paletky, které by neměly chybět žádné ženěTakhle vypadá dokonalá rekonstrukce: Zapomenutá roubenka v srdci KokořínskaPadesátka jako čas na inventuru v životě: Koho a co propustit, aby se vám žilo lépeJak upéct panenku je častou otázkou začátečníků. Vsaďte na jednoduchou úpravuTo jste netušili! Jíte jablka každý den? Pak zjistěte, co to dělá s vaším tělem aneb vliv na imunitu, zažívání i stárnutí

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra