×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

dula

Janča (29): Tchyně chce být mojí dulou a manžel ji v tom podporuje. Ale já mám o porodu svou vlastní představu

Janča (29): Tchyně chce být mojí dulou a manžel ji v tom podporuje. Ale já mám o porodu svou vlastní představu

Nebojte se požádat tatínka o pomoc.

Čekáte miminko? Praktické rady a tipy, jak se připravit na šestinedělí, abyste si ho užila

Marmeláda z duly:

Suroviny:

1 kg kdoulí
500 g cukru
1 kousek celé skořice
2 lžíce citronové šťávy
voda na podlití.

Postup:

Kdoule dobře omyjeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme nahrubo. Kousky lehce podlijeme vodou, přidáme celou skořici a dusíme doměkka.

Jakmile jsou kdoule měkké, vyndáme skořici, rozmixujeme je ponorným mixérem a propasírujeme přes síto (abychom odstranili tvrdé hrudky, podobné jako u hrušek).

Kdoulové pyré vrátíme zpět do hrnce a přidáme cukr - dáme vždy polovinu cukru, než váží protlak (např. 500 g cukru na 1000 g protlaku nebo 600 g cukru na 1200 g protlaku). Cukr nám marmeládu trochu naředí, pokud je přesto příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Směs s cukrem provaříme a přidáme citronovou šťávu.

Horkou marmeládu plníme do skleniček a ty potom zavařujeme po dobu 15 minut v hrnci napůl ponořené ve vřící vodě. Pokud máme sklenice dobře umyté nemusíme marmeládu zavařovat, ale můžeme do nich horkou marmeládu naplnit a pouze je otočit dnem vzhůru do vychladnutí.

Kdoule: Zapomenuté ovoce našich babiček, které používaly proti průjmu

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Akci T4 padlo za oběť 300 tisíc lidí: Nacistický program na likvidaci postižených dětí spustil jeden nešťastný dopisBuďte i v mrazu za dámu: Našli jsme 33 nejkrásnějších čepic a šál pro letošní zimuPrincezna Anne oblékla po 52 letech stejný outfit: Safari kostýmek vyladila proužkovanou košilí a přidala trendy mokasínyMilovník hor Jiří Langmajer se chystá na opáčko: Po 40 letech si zahraje stejnou postavu v úspěšné komediiMódní policie z výročí babyboxu: Jana Švandová zářila v trendy kapsáčích, Tereza Mátlová si vystačila s legínamiVánoční inspirace pro dámy 50+: Leona Machálková zazářila v zelených šatech s rafinovanými doplňky
Doporučené články
Z motorkářky světice. Rosalíe odhaluje nejhlubší vrstvy ženské dušeRachel bob: Moderní verze slavného mikáda je delší a přidává na objemuKvíz: Amerika slaví Den díkuvzdání. Znáte kořeny svátku a tradice s ním spojené?Kdy vám hvězdy dávají sílu tvořit: Tvůrčí horoskop pro každé znamení. Štír vyniká syrovostí, Býk trpělivostíJak uvařit jáhlovou kaši. S ovocem a ořechy výborně chutná k snídani i k večeřiJan Punčochář ví, jak na to! Podceňované kroupy proměnil v krémové rizoto (krupoto) s liškami a špekem

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra