×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

dula

Janča (29): Tchyně chce být mojí dulou a manžel ji v tom podporuje. Ale já mám o porodu svou vlastní představu

Janča (29): Tchyně chce být mojí dulou a manžel ji v tom podporuje. Ale já mám o porodu svou vlastní představu

Nebojte se požádat tatínka o pomoc.

Čekáte miminko? Praktické rady a tipy, jak se připravit na šestinedělí, abyste si ho užila

Marmeláda z duly:

Suroviny:

1 kg kdoulí
500 g cukru
1 kousek celé skořice
2 lžíce citronové šťávy
voda na podlití.

Postup:

Kdoule dobře omyjeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme nahrubo. Kousky lehce podlijeme vodou, přidáme celou skořici a dusíme doměkka.

Jakmile jsou kdoule měkké, vyndáme skořici, rozmixujeme je ponorným mixérem a propasírujeme přes síto (abychom odstranili tvrdé hrudky, podobné jako u hrušek).

Kdoulové pyré vrátíme zpět do hrnce a přidáme cukr - dáme vždy polovinu cukru, než váží protlak (např. 500 g cukru na 1000 g protlaku nebo 600 g cukru na 1200 g protlaku). Cukr nám marmeládu trochu naředí, pokud je přesto příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Směs s cukrem provaříme a přidáme citronovou šťávu.

Horkou marmeládu plníme do skleniček a ty potom zavařujeme po dobu 15 minut v hrnci napůl ponořené ve vřící vodě. Pokud máme sklenice dobře umyté nemusíme marmeládu zavařovat, ale můžeme do nich horkou marmeládu naplnit a pouze je otočit dnem vzhůru do vychladnutí.

Kdoule: Zapomenuté ovoce našich babiček, které používaly proti průjmu

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoria 2025Apetit piknik 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Těmto módním trendům se vyhněte: Stylistka Nikola Marková vám poradí, co si na podzim nekupovatDcera slavného fotbalisty vysekla poklonu synovi herecké legendy: Je jako kouč a motivátor, říká Kateřina UjfalušiŽivotní zkoušky Alana Aldy: Jeho dětství poznamenala matčina schizofrenie, na stáří bojuje s ParkinsonemJaké barvy laků na nehty ovládnou letošní podzim? Lahodné toast nails nás nadchly stejně jako Selenu GomezSmutný osud Elišky Pleyové: Kvůli strachu z gestapa se pokusila spáchat sebevraždu, druhý pokus jí vyšelMóda z večírku v pražské vile: Livia Klausová zářila v rudém sáčku, Vilma Cibulková předvedla krémovou eleganci
Doporučené články
Newyorská šestiminutovka: 6 nejkrásnějších trendů, které si z přehlídek ukradneme už na podzimNejvíc boho kozačkami budiž ty, co nosila už Kate Moss. Jsou překvapivě praktickéUž teď víme, jak budou vypadat Vánoce 2025! Tradice dostane nečekaný moderní twistFlirtování s kožešinou: Jak kousek chlupaté kožešiny ozvláštní celý váš outfitKolik soli na 1 kg zelí? Připravte si domácí kvašené zelí do suduGurmánský triumf: irská whiskey, káva a český med mají světovou premiéru v Praze

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra