×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Kremrole

Kremrole na Vánoce nesmějí chybět: Ty z jemného křehkého těsta plněné bílkovým sněhem milovaly už naše babičky

Kremrole na Vánoce nesmějí chybět: Ty z jemného křehkého těsta plněné bílkovým sněhem milovaly už naše babičky

Nejlepší kremrole: Vyzkoušejte snadný recept na český dezert s francouzskými kořeny

Nejlepší kremrole: Vyzkoušejte snadný recept na český dezert s francouzskými kořeny

Poctivé recepty na kremrole, koňakové špičky a věnečky, po nichž jsme se mohli jako malí utlouct

Poctivé recepty na kremrole, koňakové špičky a věnečky, po nichž jsme se mohli jako malí utlouct

Postup:
1.	Den před pečením husu očistěte, osolte, posypejte kmínem-vmasírujte do kůže a nechte přes noc marinovat.

2.	Připravte si nádivku, chléb nakrájejte na větší kostky, stejně jako část jablek, nechte si lehce povolit sádlo a najemno nasekejte bylinky. Vše spojte a před pečením nacpěte do husy.

3.	Takto naplněnou husu vložte do hlubšího pekáče, podlijte pivem, přiklopte a vložte do předem předehřáté trouby na 90 stupňů.

4.	Ráno zvyšte teplotu na 160 stupňů a husu občas přelévejte výpekem. Hodinu před podáváním slijte výpek a teplotu zvyšte na 220 °C. Pečte do zlatova.

5.	Výpek sceďte, svařte na 1/3 a zašleháním másla upravte na preferovanou konzistenci.

6.	Uvařené brambory na škubánkové placky nechte vychladnout a nastrouhejte. Přidejte veškeré ingredience a vypracujte vláčné těsto.

7.	Na pomoučené pracovní desce vyválejte pláty zhruba 1 cm tlusté a vykrajovátkem vykrajujte škubánkové placky. Ty poté osmahněte nasucho na pánvi, ihned potřete výpekem z husy.

8.	Brambory na šišky oloupejte a uvařte je v osolené vodě hodně doměkka. Slijte je a přímo v hrnci, ve kterém se vařily, je hned promíchejte s moukou a krupicí. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte chvíli stát – pára prostoupí moukou a šišky budou krásně držet pohromadě.

9.	Do hrnce s bramborami přidejte vejce, osolte a šťouchadlem zpracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic tvarujte šišky, házejte je do vroucí osolené vody a 5–7 minut vařte. Šišky ve vodě občas zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu hrnce.

10.	Po uvaření šišky opečte na pánvi s máslem dozlatova.

11.	Na másle orestujte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte červené zelí a najemno rozdrcený hřebíček, podlijte vínem a duste doměkka.

12.	Na másle orestujte bílou cibuli, přidejte jablko, cukr, tymián, potom vývar a pivo, duste doměkka, dochutíme dle potřeby solí, pepřem a cukrem.

13.	Žemle na žemlové knedlíky zastříkneme mlékem, necháme nabobtnat, přidáme mouku, žloutky, nasekanou petržel, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravené hmoty. Tu podle klasického receptu vkládáme na bavlněný šátek přetřený olejem, stočíme do válečku a na koncích zavážeme provázkem. Vložíme do vroucí vody a 15 - 20 minut vaříme. Místo šátku je možno použít alobal.


14.	Hotovou husu podávejte se zelím, škubánkovými plackami, žemlovými knedlíky a bramborovými šiškami. Husí hostinu lze doplnit pečenými jablky, které posypeme krupicovým cukrem a skořicí , opečeme společně s husou v poslední fázi jejího pečení.

Svatomartinské dobroty mistrů v oboru: Recept na pečenou husu podle Lukáše Holého, koláčky i zelňáky od Maršálka

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
10 nezapomenutelných šatů módního návrháře Giorgia Armaniho: Dokonalou siluetu vytvořil Adele, Nicole Kidman i Demi MooreDcera Heathe Ledgera Matilda je dokonalou kopií táty: Zdědila po něm oči, vlasy, gesta i životní láskuMódní hříšnice Míša Tomešová: Flitrová sukně si zaslouží více elegance, vyhněte se častým chybámStylový fešák Tomáš Maštalír: Slovenský herec umí kouzlit s málem a nezapomíná na čisté botyNeobvyklý případ zmizení muže: Rumunský farmář se ztratil na dlouhých 30 let, po návratu si nic nepamatovalJak nosí krajku hvězdy: Táňa Kuchařová ji obléká od hlavy k patě, Monika Absolonová dává přednost detailu
Doporučené články
Víkend jenom pro vás: 5 tipů kam vyrazit za módou, romantikou, jídlem a filmemKde nakupují Skandinávky? 10 podzimních kousků, které vydrží rokyJiří Langmajer, Kovy i TMBK: Jejich pracovny, které jsme exkluzivně navštívili, nás nadchlyKvíz: Říkají vám něco jména Karfík, Oliva nebo Barča? Zkuste, jak dobře si pamatujete seriál My všichni školou povinníVydali jsme se otestovat restauraci U Jelena z Pohlreichova Ano, šéfe! Kupované knedlíky opět nenadchlyVíkend s Apetitem: Co uvařit z jablek a hrušek? Štrúdl je nuda, máme lepší tipy

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra