×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

lokální suroviny

Makrobiotická strava: Oblíbený jídelníček Julie Roberts vyžaduje opatrnost

Makrobiotická strava: Oblíbený jídelníček Julie Roberts vyžaduje opatrnost

Čočková polévka

Suroviny:

1	stroužek česneku		
1	cibule		
1	mrkev		
2	řapíky celeru		
2	lžíce olivového oleje		
1-1/2	hrnku čočky		
1-1/2	lžičky sušeného tymiánu		
1	lžička sušeného oregana		
1	lžička sladké papriky		
1	kostka zeleninového bujonu		
sůl		
pepř		
hladkolistá petrželka		
housky

Postup:

Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Recepty našich prababiček: Bylinky a spousta zeleniny v hlavní roli

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Když test DNA odhalí pravou identitu: Paul Fronczak zjistil pravdu o svém původu až po 50 letechNápadité zimní vrstvení pro dámy 50+: Krásná Lucie Benešová zapojila světlé barvy a pánské prvkyVánoční program České televize: Štědrý večer patří odvážné princezně v nové pohádce Záhada strašidelného zámkuKriminálka Smrt stopařek: Vraha Miroslava Somoru se podařilo dopadnout díky všímavému číšníkovi a řidiči autobusuMódní policie z televizního večírku: Dana Morávková zvolila luxus sametu, Kvízová dáma se pochlubila štíhlejší figurouLeonardo DiCaprio se pochlubil tátou a výstřední macechou: Roky žili společně s hercovou mámou pod jednou střechou
Doporučené články
V oblacích Masaryčky vyrostlo nové místo na fine dining večeři i oběd48 ideálních dárků pro ženy, které už nevědí, co si přát a vy také neLevná kosmetika, která se vyrovná drahým a luxusním produktům: Objevte kouzlo dupesZnamení zvěrokruhu, která se bojí i vlastního stínu: Štíři jsou přirozeně podezíravíSvůj podnik otevřel v Praze před dvěma měsíci a už je v Michelin Guide. Restaurace Parzival slaví úspěchDvě nenápadné suroviny mění pohádku i vánoční stůl: Hrachovka a ořechové cukroví v historii i v kuchyni

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra