×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

lokální suroviny

Makrobiotická strava: Oblíbený jídelníček Julie Roberts vyžaduje opatrnost

Makrobiotická strava: Oblíbený jídelníček Julie Roberts vyžaduje opatrnost

Čočková polévka

Suroviny:

1	stroužek česneku		
1	cibule		
1	mrkev		
2	řapíky celeru		
2	lžíce olivového oleje		
1-1/2	hrnku čočky		
1-1/2	lžičky sušeného tymiánu		
1	lžička sušeného oregana		
1	lžička sladké papriky		
1	kostka zeleninového bujonu		
sůl		
pepř		
hladkolistá petrželka		
housky

Postup:

Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Recepty našich prababiček: Bylinky a spousta zeleniny v hlavní roli

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoria 2025Apetit piknik 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Těmto módním trendům se vyhněte: Stylistka Nikola Marková vám poradí, co si na podzim nekupovatDcera slavného fotbalisty vysekla poklonu synovi herecké legendy: Je jako kouč a motivátor, říká Kateřina UjfalušiŽivotní zkoušky Alana Aldy: Jeho dětství poznamenala matčina schizofrenie, na stáří bojuje s ParkinsonemJaké barvy laků na nehty ovládnou letošní podzim? Lahodné toast nails nás nadchly stejně jako Selenu GomezSmutný osud Elišky Pleyové: Kvůli strachu z gestapa se pokusila spáchat sebevraždu, druhý pokus jí vyšelMóda z večírku v pražské vile: Livia Klausová zářila v rudém sáčku, Vilma Cibulková předvedla krémovou eleganci
Doporučené články
Newyorská šestiminutovka: 6 nejkrásnějších trendů, které si z přehlídek ukradneme už na podzimNejvíc boho kozačkami budiž ty, co nosila už Kate Moss. Jsou překvapivě praktickéUž teď víme, jak budou vypadat Vánoce 2025! Tradice dostane nečekaný moderní twistFlirtování s kožešinou: Jak kousek chlupaté kožešiny ozvláštní celý váš outfitKolik soli na 1 kg zelí? Připravte si domácí kvašené zelí do suduGurmánský triumf: irská whiskey, káva a český med mají světovou premiéru v Praze

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra