×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

restování

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
20 let od natočení Anděla páně: Jiří Strach vyzývá čtenářky k modlitbám za třetí dílVlasová policie Honzy Kořínka z Thálií: Nelichotivé vlny Simony Stašové i perfektní kudrny Kristýny FrejovéTrápení nadaného herce Zdeňka Dítěte: Dokud žila jeho matka, nemohl se oženit. Po smrti manželky zůstal úplně sámČínský horoskop: Co nás čeká v listopadu, měsíci ohnivého vepře? Radost vám přinese čistý pracovní stůl i oltář v ložniciJeden výrazný šperk stačí, aby z vás udělal dokonalou dámu: Vyberte si brožOkouzlující Carmen Mayerová nosí kalhoty s noblesou: Kostýmky si nechává šít a ráda střídá barvy
Doporučené články
Každé ženě by neměl chybět jeden výrazný parfém – výběr těch nejlepšíchCestujte z gauče: Nejlepší knihy pro milovníky objevování - od Skandinávie po JaponskoMyjete syrové maso před vařením? Podle odborníků možná děláte velkou chybuŽivotní příběh průkopnice rudé rtěnky Elizabeth Arden: V salonech s červenými dveřmi učila ženy, jak být krásné a nezávisléPojďte si s námi udělat vepřové řízky v zelném těstíčku. Určitě si pochutnáteBramborové halušky a pirohy. 20 slovenských receptů, které si získávají srdce foodies: Jídla, co vrací na talíř poctivost a chuť domova

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra