10 nejlepších knih pod stromeček, se kterými rozhodně zabodujete

Udělejte čtenářům pod stromečkem radost
Zdroj: Shutterstock
Atlas pro malé cestovatele vaše děti jistě potěšíDrsná kniha Dívky ve vodě vás vtáhne do dějeGeekův rok vás pobaví i inspirujeNěco pro milovníky kávy+ 7 fotek+ 8 fotek

Vánoce jsou za dveřmi a někteří z vás ještě nemají pro své nejbližší všechny dárky, které by jim opravdu udělaly radost. Připravili jsme pro vás 10 tipů na to nejlepší čtení, které vykouzlí úsměv na tváři celé rodině.

Petra Járková
Petra Járková 19. 12. 2018 11:40

PRO NEJMENŠÍ

1Atlas pro malé cestovatele

Knihy Dobrovský

Interaktivní a zábavný způsob objevování našeho světa, který obsahuje barevně ilustrované mapy plné informací, si můžete doplnit pomocí více než 250 samolepek vlajek, zvířat, známých krajinných prvků a zázraků přírody. Dítě se tak naučí, že mapy jsou ploché, ale Země kulatá jako míč, a abychom z něj udělali plochou mapu, museli bychom povrch světa oloupat jako pomeranč. To vše vám přinese právě tato kniha!

2. Největší kouzelník na světě

Knihy Dobrovský

Chcete mít doma malého čaroděje? Díky této knize se vaše ratolesti naučí neuvěřitelné triky s mizením předmětů a jejich znovuobjevením, čtení myšlenek, triky s kartami nebo předpovídání budoucnosti. Kniha obsahuje nejrůznější posouvátka a kapsy, kde děti najdou pomůcky pro opravdová kouzla.

 

PRO TEENAGERY

1. Medvěd a Slavík

Knihy Dobrovský

Teenagery zaujme okouzlující román, v němž není nouze o dobrodružství a připomene čtenářům ta nejlepší díla Neila Gaimana. Kniha vypráví o vesnici na okraji divočiny severního Ruska, kde po většinu měsíců v roce panuje zimní, zasněžené počasí a neustále tu vane mrazivý vítr. Starý sluha tu za svištění vichru vypráví dětem legendy a pohádky o čarodějnictví, folklóru a Zimním králi. Pro mladou a divokou Vasju však tato vyprávění nejsou vymyšlená. Vidí totiž duchy, kteří střeží její domov, stejně jako rostoucí síly černé magie, které se skrývají v okolních lesích.

2. Lískový les

Knihy Dobrovský

Tento bestseller ocení každý milovník fantasy literatury. Pokud vaše děti nadchly knihy jako Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a Děti krve a kostí, pak je pro ně strašidelný a tajemný Lískový les to pravé.

Vypráví příběh sedmnáctileté Alice a její mámy, které strávily většinu života na cestě protkané neobyčejnou smůlou. Když však Alicina babička, podivínská spisovatelka temných pohádek, zemře o samotě na svém pozemku — Lískovém lese — teprve tehdy Alice pozná, jak velký pech opravdu může mít. Její máma je unesena bytostí, která tvrdí, že pochází z drsného nadpřirozeného světa babiččiných pohádek. Pokud chce Alice získat svou matku zpět, musí se dostat na zapovězené místo, a poté proniknout do světa, kde babiččiny pohádky začaly.

PRO ŽENY

1. Móda

Knihy Dobrovský

Pokud sháníte dárek pro manželku, maminku, kamarádku, zkrátka pro jakoukoliv milovanou ženu, která má ráda módu, pak pro vás máme zaručený tip s názvem Móda. Tento kompletní obrazový průvodce světem stylu poodhaluje všechna kouzla a taje módního světa. Provází zákulisím módních přehlídek, seznamuje s klíčovými jmény módního průmyslu i statistikami, které běžnému módnímu nadšenci unikají. 

V publikaci Karen Homerové se dozvíte vše o ikonických modelech i módních doplňcích, o tajemstvích nejslavnějších módních ikon, jakými byla Audrey Hepburnová, lady Diana nebo Kate Mossová. Přečtete si to nejpodstatnější o vývoji módy od zašněrovaných korzetů přes uvolněnou módu bouřlivých dvacátých let až po nedbalý „grunge“ a mnohem víc.

2. Pouliční pekařství

Knihy Dobrovský

Milujete pečení? Publikace obsahuje nádherné fotografie a kompletní recepty i složitých dezertů, se kterými si tak poradí i cukrářky amatérky. Najdete zde recepty od nejsnadnějších dortů po nejdrobivější sladké pečivo a koláče a nejmáslovější croissanty a koláče z plundrového těsta. Kvůli této knize se vyplatí s pečením začít!

3. Dívky ve vodě

Knihy Dobrovský

Nejlepší tip pro milovnice záhad a špetky strachu. Jednoho chladného rána najde policie v místním parku tělo Loly Evansové. O několik dní později se začne pohřešovat další dívka. Zdá se, že obě děvčata měla společnou pohnutou historii a také byly členkami stejné terapeutické skupiny. Kdo je onou zrůdou, která jde po krku těmto zranitelným slečnám?

PRO MUŽE

1. Nejkrásnější procházky světa

Knihy Dobrovský

Dobrodruzi a cestovatelé ocení knihu Nejkrásnější procházky světa plnou nádherných velkoformátových fotografií včetně informací o dané lokalitě, popisu trasy i potřebného vybavení. Cesta svatého Jakuba, řeka Colorado, tropická údolí Kapverd, Himaláje, římské silnice a islandské louky – to všechno jsou některé z posledních nepřístupných krás naší planety, které lze objevit jen jedním způsobem: chůzí. Vydejte se po těchto cestičkách i vy.

2. Kávologie

Knihy Dobrovský

I když kávu pijí lidé po celém světě, samotná rostlina mnohým zůstává záhadou. Její univerzálnost nemá obdoby. O jejích specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, vypráví autorka této knihy ve své kavárně. Prostřednictvím této knihy vás provede celým bohatým světem kávy. Kávologie nabízí citlivý a intuitivní přístup k černému nápoji. Je jakýmsi průvodcem, který odhaluje tajemství kávy od původu zrn, až po její ochutnání. 

3. Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy

Knihy Dobrovský

Pokud jste nadšencem sci-fi nebo fantasy, potěší vás kalendář geekova roku. Den po dni připomíná a oslavuje ty nejdůležitější události, výročí a dobrodružství ve světě těchto žánrů. V knize najdete témata jako teorie velkého třesku, jakým typem umělé inteligence jste právě vy, nebo kolik nestvůr zlikvidovala Buffy, přemožitelka upírů. A k tomu ještě časové osy Skvělého dobrodružství Billa a Teda, série filmů s Terminátorem, snímku 2001: Vesmírná odysea, arkádové hry Pac-Man, komedie Volný den Ferrise Buellera, filmu Robocop a trilogie Návrat do budoucnosti.

Pokud si z této nabídky nic nevyberete, nezoufejte a zastavte se v nejbližší pobočce Knih Dobrovský, kde na vás dýchne vánoční atmosféra a odnesete si spousty dárků. Pro ty z vás, kteří nemají času nazbyt, jsou k dispozici stránky www.knihydobrovsky.cz, kde naleznete kompletní výběr knih a všeho, co musí mít správný čtenář vždy po ruce. Nezapomeňte se stát fanouškem Facebooku Knihy Dobrovský, kde se každý den v rámci adventního kalendáře nadělují krásné dárky. V neposlední řadě je dobré sledovat Instagram knihydobrovsky, ať vám neuteče žádná novinka ani akce!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články